Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση με την Τρόικα για απολύσεις και μείωση εισφορών

Διάσταση απόψεων για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά σχετική σύγκλιση για την μείωση των εισφορών υπήρξε στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής τη Τρόικας.

“Ανοιχτή” η μείωση των εισφορών

«Ακούνε τις προτάσεις μας» απάντησε ο υπουργός Εργασίας στην ερώτηση δημοσιογράφων, μετά τη χθεσινή συνάντηση με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, για το εάν η τρόικα δέχεται τις προτάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης που αφορά τόσο στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες όσο και την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος περί ομαδικών απολύσεων.

Η μείωση των εισφορών όποτε κι αν ξεκινήσει θα αφορά μόνο τις εισφορές που καταβάλλονται για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων και νέων μέχρι 29 ετών ήταν θέση του υπουργού Εργασίας, ωστόσο η τρόικα επέμεινε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα που θα αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ακόμη κι αρχίσει αργότερα από το 2014 η περικοπή των 3,9%.

Ο υπουργός Εργασίας φέρεται να επέμεινε πώς η μείωση των εισφορών, πρέπει να γίνει στοχευμένα, μετά τα τέλη του 2014 και σε κάθε περίπτωση να συνδεθεί με τα κίνητρα προς τους εργοδότες για προσλήψεις από τη δεξαμενή των ανέργων.

“Αγκάθι” οι ομαδικές απολύσεις λόγω Βενιζέλου

Για τις ομαδικές απολύσεις, φαίνεται ότι αναζητείται τρόπος κάμψης των αντιρρήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με την προώθηση Υπουργικής Απόφασης και όχι Νομοθετικής Ρύθμισης.

Η υπουργική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιεί την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία της ΕΕ περί ομαδικών απολύσεων και θα προβλέπει στάδια μέχρι την τελική έγκριση των απολύσεων.

Στο πρώτο στάδιο μια επιτροπή θα κρίνει εάν η επιχείρηση που υποβάλει το αίτημα για ομαδικές απολύσεις αιτιολογεί επαρκώς με όρους αναγκαίας αναδιάρθρωσης την πραγματοποίηση τους.

Στο δεύτερο στάδιο η επιχείρηση πρέπει να δεσμευτεί πως θα επανακαταρτίσει το υπό απόλυση προσωπικό

Η Επιτροπή τέλος θα εγκρίνει και θα εισηγείται στον υπουργό ο οποίος και θα αποφασίζει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο αυτό η τρόικα διαφωνεί διότι και πάλι ο τελικός λόγος ανήκει στην κεντρική διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφάσεις για ομαδικές απολύσεις και μείωση εισφορών – Η τρόικα το βλέπει θετικά

ΔΝΤ: Τον Ιανουάριο επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα – Καμμία συμφωνία

Υπ.Οικονομικών: Βλέπουμε συμφωνία με την τρόικα – Σήμερα στη Βουλή ο ενιαίος φόρος ακινήτων – Πότε φεύγουν οι τροικανοί

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

Γερμανικός τύπος: Όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα

Τρόικα… μετ’ εμποδίων – Έκαναν πίσω στους πλειστηριασμούς, επιμένουν για απολύσεις, ΕΑΣ και φόρο στα ακίνητα

Μικρή υποχώρηση της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς – Προσωρινό καθεστώς για το 2014 – Τι προβλέπεται

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 44
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 2