Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση τα περί εγκυκλίου για τις συντάξεις χηρείας

Για εγκύκλιο-"φάντασμα" που αφορά τις συντάξεις χηρείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα ακόμη "αποκαλυπτικό κύμα" ρεπορτάζ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης επικαλείται ανύπαρκτη εγκύκλιο του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας, με αποκλειστικό σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και δυσαρέσκειας».

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, «από τον Μάιο, το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 προβλέπει ακριβώς τι ισχύει για τις συντάξεις αυτές:

Οι παλαιές συντάξεις χηρείας δεν επηρεάζονται. Με τους ίδιους όρους θα καταβληθούν και οι συντάξεις για θανάτους που επήλθαν, μέχρι την 12/05/2016. Ούτε καταργούνται ούτε περικόπτονται.
Η σύνταξη του θανόντος καταμερίζεται στον επιζώντα σύζυγο και στα ορφανά παιδιά, ως εξής: Το 50% της σύνταξης σε αυτόν, από 25% σε κάθε παιδί. Όλης της σύνταξης, της εθνικής συμπεριλαμβανομένης, παρά τα αντίθετα υποβολιμαία ψεύδη.

Η σύνταξη καταβάλλεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά, χωρίς διακοπή, μέχρι την ενηλικίωση των τελευταίων ή μέχρι το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζουν. Χωρίς διακοπή και ανεξαρτήτως ηλικίας, καταβάλλεται και σε δικαιούχους με αναπηρία άνω του 67%.

Δικαιούχοι συντάξεων χηρείας που έχουν συμπληρώσει το 52ο έτος, λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη, η οποία επαναχορηγείται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας. Για το ενδιάμεσο διάστημα προβλέπεται καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το Δημόσιο για δύο χρόνια.

Νεότεροι δικαιούχοι, κάτω των 52 ετών, λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη και μετά έχουν και αυτοί επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, για να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας». «Σε καμία περίπτωση»- προσθέτει το υπουργείο Εργασίας -«δεν προβλέπεται αφαίρεση της εθνικής σύνταξης για τον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας και, ως εκ τούτου, “σύνταξη των 30 ευρώ το μήνα” αποτελεί επινόηση του ευφάνταστου συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ».

«Για όλα τα παραπάνω, επίκειται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, της πραγματικής, όχι της εγκυκλίου-“φάντασμα”, επί της οποίας στήθηκε το νέο σκηνικό μαύρης προπαγάνδας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2