Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της εφημερίδας “Δημοκρατία” για τους συνταξιούχους

Οι ύβρεις και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία", καταδεικνύουν ότι η σχέση της με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα είναι ανύπαρκτη και επιβεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον της για τους συνταξιούχους είναι υποκριτικό», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Την εφημερίδα έχει καταφανώς ενοχλήσει το γεγονός ότι από την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, περισσότεροι από 198 χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν αυξημένη επικουρική σύνταξη, με όφελος που φτάνει έως και τα 83 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα συνειδητά επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέφερε μέσω διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και με όπλο την πλεονασματική λειτουργία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, να ξεπεράσει το πρόβλημα μιας δεσμευτικής, από το 2011, παρακράτησης για το ΑΚΑΓΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και επέστρεψε 315 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι κραυγές και οι ύβρεις απαξιώνουν όσους τις χρησιμοποιούν και δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα και προεκλογικά μέτρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – «Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ»
Επίσης σχολίαζαν τις αναρτήσεις της Ομάδας Αλήθειας αργά χθες το βράδυ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι διαφήμιση στον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Ευρωπαϊκό Plan B κατά της ακρίβειας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο – Στα 800 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης από την αρχή του πολέμου
«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε ένα σοκ τέτοιου μεγέθους»
O Κυριάκος Μητσοτάκης