Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει την υποψηφιότητα της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ

Η Ελλάδα έχει ήδη εκφραστεί υπέρ της παροχής καθεστώτος υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2013 και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Αλβανία έχει παρουσιάσει σημαντικά, απτά αποτελέσματα κι έχει επιδείξει πολιτική βούληση να προωθήσει συγκεκριμένες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το περιεχόμενο της ενδιάμεσης Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία.

Ως Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ελλάδα θα επιδιώξει να επιτύχει τη συναίνεση των κρατών- μελών της ΕΕ για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λιθουανία μπαίνει στο ευρώ από το 2015 – Παίρνει… σειρά η Αλβανία

Συλλυπητήρια του αλβανικού ΥΠΕΞ για δολοφονία Σκοπιανού

Αλβανία: Απεργία πείνας από απολυμένους υπαλλήλους του δημοσίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης ανεβάζει τους τόνους στην κόντρα με την κυβέρνηση – Στο επίκεντρο υποκλοπές και Κράτος Δικαίου
«Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν και κακόβουλα διαστρεβλώνουν λόγω του πανικού τους, είναι ότι οκτώ στόχοι απάντησαν αν άνοιξαν ή όχι τα μηνύματα και από αυτούς οι πέντε είπαν ναι. Οι υπόλοιποι 79 κρύβονται»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης