Πολιτική

ΥΠΟΙΚ εναντίον Σταϊκούρα – Δήμα! “Διαβάστε καλύτερα τα στοιχεία”

Εύλογα ερωτηματικά γεννά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η κοινή δήλωση του συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπεύθυνου του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής ΓΛΚ, Χρίστου Δήμα, σχετικά με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εγκαλεί τους δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «είναι φρόνιμο, η οποιαδήποτε κρίση ή συστάσεις επί της οικονομικής και δημοσιονομικής πραγματικότητας να έπεται μίας ορθής και ασφαλούς ανάγνωσης των στοιχείων».

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα ερωτηματικά γεννώνται για τρεις κυρίως λόγους:

Πρώτον, διότι η κοινή δήλωση διατρέχεται από την αμήχανη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστά στην οικονομική πραγματικότητα η οποία-παρότι δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς- σίγουρα απαντά στην καταστροφολογία που έχει, συστηματικά, καλλιεργηθεί.

Δεύτερον, διότι περιέχει συγκρίσεις μεταξύ προβλέψεων και πεπραγμένων, πράγμα που συνήθως γίνεται για να φανεί η αστοχία των προβλέψεων και όχι η αδυναμία των πεπραγμένων. Εκτός και αν θεωρεί κάποιος πως όταν οι προβλέψεις διαφωνούν με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Τρίτον, διότι οι επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους ότι η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (φθινοπωρινή πρόβλεψη 2014) για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 4,1% του ΑΕΠ για το 2015 και 5,4% του ΑΕΠ για το 2016, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι στόχοι του μνημονίου ήταν 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2015 ήταν πρωτογενές έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ, ενώ πριν λίγες ημέρες η Eurostat ανακοίνωσε -και επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της-, πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33