Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Στουρνάρα σε δυο προστατευόμενους μάρτυρες

Μήνυση κατά δυο των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis υπέβαλε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (04.04.2018), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”. Και οι δυο φέρονται να τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis.

Ο διοικητής της ΤτΕ στρέφεται εναντίον των δυο προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους κατηγορεί για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ για τη μήνυση που υπέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142