Πολιτική

Υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν θα ανέβουν φορτηγά στην Ακρόπολη για τη μεταφορά του εξοπλισμού της φωτογράφισης του Dior»

Διευκρινίσεις, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior», δίνει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, «έπειτα από σχετικές διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από δημοσιογράφους μετά το εν λόγω δημοσίευμα».

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων» από την εν λόγω εφημερίδα, «κάτι που», όπως σημειώνει, «μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζεται ως εξής:

«Είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων από την “Αυγή”, κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην “πληροφορία” ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον, αλλά όμως η “Αυγή” επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη:

“Τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος”. Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ.

Σημειώνεται ότι, σχετικά με την αναφορά της εφημερίδας “Αυγή” στην ετήσια ερευνητική μετ’ αποδοχών άδεια της προϊσταμένης Εφορείας πόλης Αθηνών κ. Μπάνου, η αίτησή της είχε υποβληθεί στις 19 Απριλίου, πολύ πριν κατατεθεί οποιοδήποτε αίτημα από τον οίκο Dior».

*Επισυνάπτεται η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως την επισυνάπτει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ.

Δείτε την κάνοντας κλικ εδώ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4