Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η ΔΕΗ πρέπει να διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα της

Για την ΔΕΗ και την απαίτηση των δανειστών να πωληθούν μονάδες μίλησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριαδης.

«Να περιμένουμε να δούμε την τελική συμφωνία και απο εκει και πέρα να αξιολογήσουμε και τις δυσκολίες οι οποίες θα ειναι υπαρκτές, και τα θετικά στοιχεία τα οποία θα προκύψουν. Μαύρα τα μαντάτα θα ηταν αν δεν κλείσει η αξιολόγηση το οτι θα κλείσει ειναι θετικό για τη χώρα που θα προχωρήσει σε φάση ομαλοποίησης και ανάπτυξης. Θέλω να πιστεύω οτι αυτή ειναι η τελευταία δυσκολία πριν την οριστική έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια και τη χαλάρωση της επιτροπείας».

Αυτό ανέφερε ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North.

Για τη ΔΕΗ ο κ. Ζαχαριάδης τάχθηκε υπερ του δημοσίου χαρακτήρα της: «Θεωρούσαμε και θεωρούμε οτι η ΔΕΗ πρέπει να διατηρεί τον ισχυρό δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της,διότι το ρεύμα ειναι ενα κοινωνικό αγαθό, και θα πρέπει να εχει τη δυνατότητα το κράτος να παρεμβαίνει καθοριστικά είτε με την μετοχική του σύνθεση είτε με τις ρυθμιστικές αρχές ωστε να μπορεί να κάνει κοινωνικη και αναπτυξιακή πολιτική. Άρα με αυτή την έννοια εμείς θέλουμε να υπάρχει ισχυρή παρουσία του δημοσίου τομέα και στη ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ και τις έχουμε δώσει αυτές τις μάχες. Απο την αλλη βέβαια πρέπει να προσαρμοστούν στα οποία ισχύουν στην ΕΕ και ειναι οδηγίες και θα βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις δυο διαδικασίες».

Και συνέχισε: «Το Δημόσιο από τη ΔΕΗ δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Ισως μπορούνε να εμπλακούν διάφορα σχήματα να ειναι κοινοπρακτικά. Να αντλήσουμε παραδείγματα απο αυτά τα οποία γίνονται σε άλλες χώρες. Σε πολλές περιοχές στη Γερμανία η Τ.Α μετέχει μετοχικά στη διαδικασία αυτή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331