Πολιτική

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και το ζήτημα των self tests κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Βέβαια, τα παιδιά που θα έρθουν σε επαφή μέσα στις τάξεις είναι πολλά, αλλά είναι ελεγχόμενα και αυτό είναι ασφαλέστερο» σημείωσε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests.

«Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν και θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνοι» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν λόγω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά προϋπήρχαν.

Για τα κενά που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν δωθεί σαφής οδηγίες από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την κάλυψή τους. «Σύμφωνα με το edu pass υπάρχουν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί θετικοί. Τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων ή θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 1
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
6