Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνείται να… χάσει και “ανοίγει” τη Βουλή

Φάνηκε από τις πρώτες της δηλώσεις το βράδυ των εκλογών πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ξέρει να χάνει. Γι’ αυτό και με τις κινήσεις της δείχνει ότι αφού ο λαός της έδειξε την έξοδο από τη Βουλή, θα φύγει με τον δικό της "φωναχτό" τρόπο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνείται πως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, έχει ηττηθεί. Ο κόσμος την άφησε εκτός Βουλής, όπως και το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τις συνεχείς αναφορές στην επιστροφή στη δραχμή.

Αλλά εκείνη ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι. Κατακεραυνώνει και… καταγγέλλει. Το έκανε όταν τη Δευτέρα (21/09/2015) παρέλαβε τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Είπε πως κινήθηκαν οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης πριν ακόμη εκείνη ενημερωθεί και πως τα έμαθε από τα ΜΜΕ. Σαφέστατη αιχμή και προς τον πρώην “σύντροφό” της Αλέξη Τσίπρα και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μετά την εκλογή του αποθέωνε, Προκόπη Παυλόπουλο.

Και σήμερα, αποφασίζει να ανοίξει τη Βουλή (ως έχει βέβαια το δικαίωμα αφού είναι ακόμη Πρόεδρός της) για να συνεδριάσει η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (22.09.2015) και η συνεδρίαση θα είναι κλειστή. Οι επόμενες, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, θα είναι δημόσιες.

Προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θέλει να καλέσει στην Επιτροπή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να πει πως έφτασε τη χώρα στο τρίτο Μνημόνιο. Άγνωστο αν τελικά θα το κάνει. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσω των συνεδριάσεων της Επιτροπής για το Χρέος η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει τη συνέχιση της λειτουργίας από τη νέα Βουλή και θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τη μάχη για τη διαγραφή του χρέους.

Γραφείο εκτός Βουλής;

Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει να απολαμβάνει των προνομίων της. Αλλά φαίνεται πως ένα από αυτά θα το… αφήσει. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, δεν θα πάρει προνομιακό γραφείο στη Βουλή αλλά θα επιλέξει ένα άλλο σε κτίριο στην οδό Αμαλίας δίπλα από εκείνο του… προέδρου της μιας μέρας Βύρωνα Πολύδωρα.

Σημειώνεται πως η κα Κωνσταντοπούλου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής δικαιούται φρουρά, γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσιακό αυτοκίνητο κ.τ.λ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου