Πολιτική

Ζούμε μια νέα προεκλογική περίοδο – Όλοι ετοιμάζονται για κάλπες – Δεν βρίσκεται κοινός τόπος!

- Η διερευνητική σήμερα στον Ε. Βενιζέλο
- Ποιοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας
- Ποια κόμματα και ποια ονόματα υποψήφιων πρωθυπουργών “παίζουν”
- Στις 13.00 παραδίδει την εντολή ο Τσίπρας
- Τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζουν την επόμενη μέρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σενάρια επί σεναρίων και στη γωνία η τρόικα και οι δανειστές πιέζουν. Ήδη η μη εκταμίευση του συνόλου της δόσης του Μαϊου (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) στέλνει μήνυμα, λένε κάποιοι, πως οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ επιθυμούν τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης και μάλιστα μιας κυβέρνησης που θα δεσμεύεται για την τήρηση του προγράμματος.

Με βάση την κατάσταση της χώρας ο Ε. Βενιζέλος στην τελευταία επαφή που είχε χθες με τον Α. Τσίπρα πρότεινε είτε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ με τη στήριξη και την ανοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά όμως ο Α. Τσίπρας με την ομιλία του αμέσως μετά στην Κ.Ο. του κόμματος δεν άφησε περιθώρια για μια τέτοια κυβέρνηση: «Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα».

Και έτσι το όνειρο απομακρύνεται για τον κ.Τσίπρα και πολλοί λένε ότι έρχονται πιο κοντά οι κάλπες. Και επιμένουν ότι παρά τα όσα ακούγονται, ακόμα και για πρόταση έκπληξη από τον Βενιζέλο, που πάιρνει σήμερα την εντολή, δεν υπάρχει κοινός τόπος για την δημιουργία μιας κυβέρνησης η οποία θα μπορεί να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις.

Ωστόσο, άλλοι θέλουν τις διεργασίες να συνεχίζονται. Ήδη από χθες ακούγονται ονόματα υποψηφίων πρωθυπουργών για μια τέτοιου είδους κυβέρνηση.

Οι κύριοι Κουβέλης, Δραγασάκης και η κυρία Δαμανάκη φέρονται να προτάθηκαν για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Πάντα στο βάθος υπάρχει η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δηγμοκρατίας. Εκεί θα επιχειρηθεί ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης με πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών. Αυτό το σχήμα μπορεί να προκύψει μόνο με τη συμμετοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν συνεχίσει να τηρεί αρνητική στάση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ούτε αυτό δεν είναι δυνατό το επόμενο σενάριο οδηγεί σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Παρόμοια με αυτή υπό τον Λ. Παπαδήμο δηλαδή, στη λογική ότι οι πιέσεις από την Ευρώπη και η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπουν ακυβερνησία.
Το αμέσως επόμενο σενάριο δεν είναι άλλο από τις εκλογές για τις οποίες όλοι φαίνεται πως ετοιμάζονται.

Ο Α. Σαμαράς επιχειρεί συστράτευση του κεντροδεξιού χώρου, ο Α. Τσίπρας ήδη κάνει το ίδιο με κόμματα της Αριστεράς και Οικολόγους, ενώ και ο Ε. Βενιζέλος ακόμη και με αποκλεισμό του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και άλλων στελεχών (διαβάστε εδώ τις αποκλειστικές πληροφορίες του newsit) φαίνεται να προετοιμάζεται για την επόμενη εκλογική μάχη.

Διαβάστε επίσης:

Η δόση σε… δόσεις – Πιέζουν και απειλούν οι εταίροι
 

Εκτός λίστας ο Γιώργος κι άλλοι πρωτοκλασάτοι (;)

Το θρίλερ με την ακυβέρνητη Ελλάδα – Όλο το παρασκήνιο των διερευνητικών εντολών και τα “παιχνίδια” που οδηγούν σε νέες εκλογές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 34
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49