Tasteit

7o Culinary Journeys στο Daios Cove: Στην Κρήτη δίνουν ραντεβού οι κορυφαίοι μισελενάτοι chefs

Daios Cove

Στο κατώφλι της έβδομης χρονιάς τους, τα Culinary Journeys στο Daios Cove εξελίσσονται σε έναν πολυδιάστατο γαστρονομικό θεσμό που υφαίνει ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμών και γεύσεων.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, υποδέχονται εξέχοντες chefs από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι διακεκριμένοι αυτοί δημιουργοί θα μεταμορφώσουν τα εστιατόρια Ocean Restaurant και RHO του Daios Cove σε επίκεντρα γαστρονομικής έκφρασης, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα του ξενοδοχείου με καινοτόμες προτάσεις εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Το line up από τους διεθνείς chefs που θα φιλοξενηθούν στα Culinary Journeys 2025 περιλαμβάνει παγκόσμια αστέρια της γαστρονομίας όπως οι πολυβραβευμένοι Kei Kobayashi του τριάστερου Kei Restaurant στο Παρίσι και ο Ángel León του τριάστερου Aponiente στην Κάντιθ, μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία στην ισπανική γαστρονομία που διακρίνεται για τη βιώσιμη καινοτομία στην «κουζίνα της θάλασσας», θέμα το οποίο προβλήθηκε πρόσφατα στην σειρά Chef’s Table του Netflix.

Ξεχωριστές συγκινήσεις θα χαρίσουν, επίσης, ο Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο σε ένα 4 hands dinner με τον Amaury Bouhours του παριζιάνικου διάστερου Le Meurice, ο Paco Méndez από το μισελενάτο εστιατόριο COME στην Βαρκελώνη και ο Jean-Philippe Berens, ο chef στο εστιατόριο-αποκάλυψη Ducasse sur Seine, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πέρσι. 

Caviar: Ένα από τα πιο συγκλονιστικά πιάτα του chef Kei Kobayashi από το τριάστερου Kei Restaurant στο Παρίσι ©Antoinette Bruno

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή των κορυφαίων  chefs του Alain Ducasse στο Daios Cove αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βαθιάς και στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του πολυτελούς ξενοδοχείου και του παγκοσμίου φήμης oμίλου γαστρονομίας. Αυτή η εξαιρετική συνέργεια δεν αντικατοπτρίζει μόνο τη διαρκή δέσμευση και των δύο πλευρών στην αριστεία, αλλά ενισχύει τον κοινό τους όραμα για μια γαστρονομική εμπειρία που μεταμορφώνει το απλό γεύμα σε ταξίδι αισθήσεων. Η συνεργασία αυτή υπόσχεται να συνεχίσει να χαράσσει νέους δρόμους στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας και της υψηλής γαστρονομίας.

Η ελληνική σκηνή εκπροσωπείται επάξια στα Culinary Journeys από τον Γιώργο Σαμοΐλη από το βραβευμένο Cantina στη Σίφνο, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα curated οmakase μενού 4 hands με τον Γκίκα Ξενάκη του διακεκριμένου εστιατορίου Aleria στην Αθήνα. Την ελληνική συμμετοχή συμπληρώνει η Αγγελική Χαραμή του εστιατορίου Omnia στο Kastelruth, από τις πλέον καινοτόμες chef στην plant-based γαστρονομία και ακριβώς αυτή η συνεργασία δείχνει με τον πιο απτό τρόπο την φιλοσοφία του Daios Cove στο Wellness, συνδυάζοντας την ευημερία, την ηθική και την ευδαιμονία σε μια ολιστική προσέγγιση για μια ζωή με νόημα και ποιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες chefs όχι μόνο εγκαινίασαν, αλλά και θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των φετινών Culinary Journeys.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Daios Cove www.daioscove.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα