Φανταστείτε μια γλυκιά τυρόπιτα, αφράτη και κρεμένια.
Μόλις βγει από τον φούρνο θα την περιχύσουμε με μέλι, δίνοντας της ένα αρωματικό σιρόπιασμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η πίτα, δεν έχει φύλλο, κάνει ωστόσο κρούστα και μοσχοβολάει ξύσμα λεμονιού και κανέλα.
Χρησιμοποιούμε ανθότυρο που την κάνει «αφρό», ελαφριά και υπέροχη.
Τα παρακάτω υλικά, δίνουν 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανθοτυρόπιτα μελωμένη
Υλικά:
- 700 γρ. ανθότυρο
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί
- 4 κ.σ. μέλι για να μελώσουμε το γλυκό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Χτυπάμε στο μίξερ, το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε, αμέσως, με το μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.