Tasteit

Ανθοτυρομελόπιτα χωρίς φύλλο

Με μέλι και αρώματα λεμονιού

Φανταστείτε μια γλυκιά τυρόπιτα, αφράτη και κρεμένια.

Μόλις βγει από τον φούρνο θα την περιχύσουμε με μέλι, δίνοντας της ένα αρωματικό σιρόπιασμα.

Αυτή η πίτα, δεν έχει φύλλο, κάνει ωστόσο κρούστα και μοσχοβολάει ξύσμα λεμονιού και κανέλα.

Χρησιμοποιούμε ανθότυρο που την κάνει «αφρό», ελαφριά και υπέροχη.

Τα παρακάτω υλικά, δίνουν 12 κομμάτια.

Ανθοτυρόπιτα μελωμένη

Υλικά:

  • 700 γρ. ανθότυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 8 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί
  • 4 κ.σ. μέλι για να μελώσουμε το γλυκό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Χτυπάμε στο μίξερ, το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί και βάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 35 λεπτά.

Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε, αμέσως, με το μέλι.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί