Tasteit

Αθήνα – Παρίσι: Ένα τραπέζι, δύο ταβέρνες, άπειρη γεύση

Η Ταβέρνα Οικονόμου υποδέχεται την Taverna Paris για ένα μοναδικό γαστρονομικό take over με ελληνικό ταμπεραμέντο και παριζιάνικη φινέτσα.

Στις 3 Νοεμβρίου, κάτι όμορφο θα συμβεί στα Άνω Πετράλωνα: για μία μόνο μέρα, δύο κόσμοι ενώνονται σε ένα γευστικό “αντάμωμα”: η Ταβέρνα Οικονόμου, ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας με ιστορία από τη δεκαετία του ’30, υποδέχεται τους μουσαφίρηδες από το Παρίσι, δηλαδή την ομάδα της Taverna Paris και τον σεφ Paul-Henri Bayart, ή αλλιώς τον σεφ Πωλ, για ένα μοναδικό take over που  θα ενώσει παράδοση, φαντασία και φιλοξενία στο ίδιο πιάτο.

Δύο κόσμοι, ένα τραπέζι

Η Ταβέρνα Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα ξεκίνησε το 1930 από τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μετέτρεψε ένα μικρό χώρο στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού του, με μόλις τέσσερα τραπέζια και  ένα «κατσαρολάκι», σε έναν στέκι με σπιτικά, μαγειρευτά φαγητά. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη γνήσια ελληνική κουζίνα, με εκείνη τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που κρατά ζωντανό το πνεύμα της παλιάς αθηναϊκής ταβέρνας. Η Taverna Paris, από την άλλη, γεννήθηκε στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας από τον σεφ Paul-Henri Bayart και την κυπριακής καταγωγής σύζυγό του Margaux Varnavidou Bayart.

Ο σεφ Πωλ, με μεγάλη εμπειρία στη γαλλική γαστρονομική σκηνή, δημιούργησε έναν χώρο που ενώνει τη φινέτσα του Παρισιού με τη μεσογειακή απλότητα και τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας. Η Taverna Paris δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων με τους μεζέδες και το κρασί να γίνονται γλώσσα επικοινωνίας. Αυτή η φιλοσοφία είναι που ταξιδεύει τώρα στα Άνω Πετράλωνα, σε μια συνάντηση δύο κόσμων που τιμά εξίσου την παράδοση και τη δημιουργία.

Μουσαφίρηδες από το Παρίσι αναμένονται την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στην Ταβέρνα Οικονόμου και οι ετοιμασίες είναι πολλές.
Μουσαφίρηδες από το Παρίσι αναμένονται την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στην Ταβέρνα Οικονόμου και οι ετοιμασίες είναι πολλές.

Παίζοντας ανάμεσα στο γνώριμο και το απρόσμενο

Το μενού της ημέρας, πολυσυλλεκτικό και απρόβλεπτο, θα είναι διαθέσιμο από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και θα περιλαμβάνει πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο. Ο σεφ Πωλ θα συνδυάσει τις αυθεντικές συνταγές της Ταβέρνας Οικονόμου με τη δική του παριζιάνικη ματιά, προτείνοντας δώδεκα προσεγμένα πιάτα βασισμένα στη φιλοσοφία της απλότητας και της νοστιμιάς. Στόχος είναι οι γνωστές ελληνικές γεύσεις να αποκτήσουν νέα πνοή μέσα από δημιουργικές παρεμβάσεις, χωρίς να χάσουν τον χαρακτήρα τους.

Από την πλούσια λίστα κρασιού της Ταβέρνας Οικονόμου, με επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, θα ανοιχθούν πολλές φιάλες ειδικά για την ημέρα και θα είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.
Από την πλούσια λίστα κρασιού της Ταβέρνας Οικονόμου, με επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, θα ανοιχθούν πολλές φιάλες ειδικά για την ημέρα και θα είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Η λίστα κρασιών της Ταβέρνας Οικονόμου, με ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, θα εμπλουτιστεί για την περίσταση με επιλεγμένες φιάλες που θα ανοιχτούν ειδικά για τη μέρα και θα προσφέρονται και σε ποτήρι, συνοδεύοντας ιδανικά κάθε στάδιο του γεύματος. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία σχεδιασμένη για να γιορτάσει την παρέα, τη φιλοξενία και τη χαρά του να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι και να υπενθυμίσει πως γύρω από το φαγητό γράφονται πάντα οι πιο όμορφες ιστορίες.

Ταβέρνα του Οικονόμου, Κυδαντίδων 32 & Τρώων 41, Αθήνα 2103467555
Κρατήσεις (απαραίτητες): www.tavernaoikonomou.gr/reservations

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα