Όσο βρίσκουμε ακόμη φράουλες στην αγορά, μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτή την τέλεια και πανεύκολη πάβλοβα στο ποτήρι.
Με έτοιμα μαρεγκάκια, από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, τα πράγματα, απλοποιούνται ακόμη περισσότερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακόμη και η κρέμα σαντιγί δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτή, συνεπώς δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα και κόπο.
Η σάλτσα δημιουργείται με μαρμελάδα φράουλα και κομμένες φρέσκιες φράουλες.
Το μόνο που θα μας «φάει» λίγο χρόνο, είναι το καβούρδισμα του φιλέ αμυγδάλου, το οποίο σας προτείνω να κάνετε στο τηγάνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολη πάβλοβα στο ποτήρι
Υλικά:
- 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ
- 400 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες και σε τέταρτα
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γραμμάρια έτοιμα μαρεγκάκια από το ζαχαροπλαστείο
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα στεγνό τηγάνι (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα αμύγδαλα.
Τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
Κόβουμε 4-5 φράουλες σε φέτες, για να γαρνίρουμε το τελικό επιδόρπιο, στο πάνω μέρος και τις κρατάμε για αργότερα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τις υπόλοιπες φράουλες, που έχουμε κόψει σε τέταρτα, με τη μαρμελάδα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα φράουλας με χοντρά κομμάτια.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσουν να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Η κρέμα πρέπει να πήξει αλλά να παραμείνει μαλακή και αφράτη.
Ετοιμάζουμε 4 ποτήρια ή μπολ.
Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα με τις φράουλες και στη συνέχεια τη σαντιγί.
Συνεχίζουμε με μια κουταλιά σπασμένα κομμάτια μαρέγκας, άλλη μία κουταλιά φράουλες και τελειώνουμε με την κρέμα σαντιγί.
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φέτες φράουλας και αν έχουν περισσέψει, λίγα τρίμματα μαρέγκας.