Τα τσουρέκια του Πάσχα, στα κανονικά σπίτια, περισσεύουν. Στο δικό μας, ποτέ.
Αν όμως, εσείς είστε τίποτα φυσιολογικοί άνθρωποι και ψάχνετε πώς να αξιοποιήσετε το τσουρέκι που σας έμεινε, τότε, σας προτείνω να το φτιάξετε αυγόφετες, για το επόμενο πρωινό, που θα έχετε λίγο χρόνο να το ετοιμάσετε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν έχει σημασία πόσες μέρες, θα μείνει σκεπασμένο το τσουρέκι αφού, θα το βουτήξουμε σε μείγμα αυγών και γάλακτος, πριν το τηγανίσουμε.
Κόψτε χοντρές φέτες, 1,5-2 εκατοστών και μην αφαιρέσετε ούτε τα αμύγδαλα, αν υπάρχουν, αφού θα δώσουν τραγανή υφή.
Η ομορφιά σε αυτό το πιάτο είναι η κρέμα γιαουρτιού, που αρωματίζεται με πορτοκάλι και μαστίχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυγόφετες με τσουρέκι
Υλικά:
- 4 χοντρές φέτες τσουρέκι
- 2 μεγάλα αυγά
- 50 ml γάλα
- 1/3 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. λικέρ μαστίχα
Για το σερβίρισμα:
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με το γάλα και τη βανίλια, καλά με σύρμα.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.
Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγών–γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπτα, τις ανασηκώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, για λίγο.
Τις βάζουμε στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε σε πιάτο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ μαστίχας και λίγη ζάχαρη.
Σερβίρουμε τις αυγόφετες με κουταλιές από το αρωματισμένο γιαούρτι, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε κανέλα.