Tasteit

Αυγόφετες με το τσουρέκι που περίσσεψε και αρωματισμένη κρέμα γιαουρτιού

Με μέλι και κανέλα

Τα τσουρέκια του Πάσχα, στα κανονικά σπίτια, περισσεύουν. Στο δικό μας, ποτέ.

Αν όμως, εσείς είστε τίποτα φυσιολογικοί άνθρωποι και ψάχνετε πώς να αξιοποιήσετε το τσουρέκι που σας έμεινε, τότε, σας προτείνω να το φτιάξετε αυγόφετες, για το επόμενο πρωινό, που θα έχετε λίγο χρόνο να το ετοιμάσετε.

Δεν έχει σημασία πόσες μέρες, θα μείνει σκεπασμένο το τσουρέκι αφού, θα το βουτήξουμε σε μείγμα αυγών και γάλακτος, πριν το τηγανίσουμε.

Κόψτε χοντρές φέτες, 1,5-2 εκατοστών και μην αφαιρέσετε ούτε τα αμύγδαλα, αν υπάρχουν, αφού θα δώσουν τραγανή υφή.

Η ομορφιά σε αυτό το πιάτο είναι η κρέμα γιαουρτιού, που αρωματίζεται με πορτοκάλι και μαστίχα.

Αυγόφετες με τσουρέκι

Υλικά:

  • 4 χοντρές φέτες τσουρέκι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 1/3 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. λικέρ μαστίχα

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με το γάλα και τη βανίλια, καλά με σύρμα.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.

Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγώνγάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπτα, τις ανασηκώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, για λίγο.

Τις βάζουμε στο τηγάνι, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε σε πιάτο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ μαστίχας και λίγη ζάχαρη.

Σερβίρουμε τις αυγόφετες με κουταλιές από το αρωματισμένο γιαούρτι, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε κανέλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα