Tasteit

Εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα με 3 υλικά

Και με πρωτεΐνη

Ψάχνοντας συνταγές με περισσότερη πρωτεΐνη, έπεσα πάνω σε βιντεάκια στο Instagram και στο TikTok που πρότειναν ζύμη πίτσας με άπαχο στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι και 2 υλικά, ακόμη.

Είπα να τη δοκιμάσω και έμεινα έκπληκτη με το πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα, είχαμε έτοιμη ζύμη για πίτσα, χωρίς αναμονές για φουσκώμα

Οκ, δεν είναι η πίτσα, που θα φάτε στη Νάπολι, είναι πιο ελαστική και αρέσει πολύ στα παιδιά, που μπορούν να φτιάξουν το καθένα τη δική του, πολλαπλασιάζοντας τα υλικά, αφού αυτά που σας δίνω είναι για μία ατομική πίτσα.

Αυτή η ζύμη παρασκευάζεται με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και (άπαχο) γιαούρτι

Στην παραδοσιακή ζύμη πίτσας με μαγιά, η ενεργοποιημένη μαγιά τρέφεται με τα σάκχαρα της ζύμης και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ζύμωση. Η γρήγορη και εύκολη ζύμη πίτσας παρακάμπτει τη διαδικασία ζύμωσης, αξιοποιώντας τη δύναμη των συστατικών του γιαουρτιού, τα οποία συνεργάζονται με το διογκωτικό παράγοντα και δίνουν, στα γρήγορα, μια μαλακή ζύμη.

Ζύμη πίτσας με 3 υλικά


Υλικά για 1 ατομική πίτσα:

  • 1 φλιτζάνι (136 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζανιού ελληνικό γιαούρτι (άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται σβόλοι.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία μπάλα ζύμης.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Με τα χέρια ή με έναν ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο, στο επιθυμητό πάχος.

Μεταφέρουμε τη ζύμη πίτσας στο ταψί.

Αν θέλουμε να είναι πιο τραγανή η πίτσα, ψήνουμε τη ζύμη μόνη της, για 5 λεπτά, πριν βάλουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και την ξαναβάλουμε στον φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Αν δεν την προψήσετε, θα έχετε μια μαλακή, τρυφερή ζύμη.

Ψήστε την πίτσα για 10 έως 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς, στις άκρες και να λιώσει το τυρί. 

Μόλις ψηθεί, βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα