Όχι, όχι δεν πετάμε τις μπανάνες, που μαύρισαν.
Το χειμώνα τις κάνουμε banana bread και το καλοκαίρι κάτι πιο δροσερό, όπως μια γρήγορη μους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τη γλύκα την δίνουμε με μέλι και την τραγανή υφή, στο σερβίρισμα, με τριμμένα μπισκότα κανέλας, που ταιριάζει πολύ στη γεύση.
Tip1: μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες, όταν τις επεξεργάζεστε.
Tip2: για περισσότερη πολυτέλεια, σερβίρετε με μια κουταλιά σαντιγί ή γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μους με μπανάνες, μέλι και καρύδια
Υλικά:
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- μπισκότα κανέλας για γαρνίρισμα
- σαντιγί για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ με το πιρούνι μέχρι να γίνουν «πουρές».
Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια, στις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη μους σε μικρά ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με μία κουταλιά σαντιγί και τα χοντρο-τριμμένα μπισκότα κανέλας.