Δεν ξέρω αν και εσάς η θέα των φρέσκων ροδάκινων σάς φέρνει στο μυαλό ένα δροσιστικό ποτό για τη βεράντα, αλλά εγώ θεωρώ τα ποτά, με φρέσκα υλικά της εποχής, την καλύτερη αρχή ενός πάρτι ή απλής συγκέντρωσης.
Τα ροδάκινα είναι παντού αυτές τις μέρες και μπορούμε να τα βάλουμε σε φαγητά και γλυκά, βεβαίως, ακόμη και να τα κόψουμε μέσα σε μία φρέσκια σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό το ελαφρώς πιπεράτο φρουτ παντς με τζίντζερ, ροδάκινο και ρούμι είναι το ιδανικό καλωσόρισμα για μια εκδήλωση ή ένα πάρτι, ακόμη και το μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου.
Αν και περιλαμβάνει ρούμι, αυτό είναι ένα κοκτέιλ σχετικά χαμηλού αλκοόλ, αφού κάθε μερίδα ενισχύεται με χυμό λάιμ, λίγο απλό σιρόπι και τζιντζερμπύρα ή τσιτσιμπύρα όπως την έλεγε η γιαγιά μου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινα, λευκά ή πλακουτσωτά ροδάκινα, αρκεί να είναι ώριμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peachy Punch
Υλικά:
- 2 ώριμα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 φλιτζάνια λευκό ρούμι
- 3/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι απλό σιρόπι (1/2 φλ. νερό με 1/2 φλ. ζάχαρη που βράζουμε ελαφρά να λιώσει ή αγαύης)
- 4 φλιτζάνια τζιντζερμπύρα
- πάγο για το σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- φύλλα μέντας/δυόσμου, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε γυάλινη κανάτα, ανακατεύουμε τα κομμένα ροδάκινα, το ρούμι, τον χυμό λάιμ και το σιρόπι.
Με μια ξύλινη κουτάλα πατάμε να λιώσουμε ελαφρά τα ροδάκινα, ίσα-ίσα να βγάλουν λίγο χυμό.
Σκεπάζουμε καλά, με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 1 ημέρα πριν το σερβίρουμε.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ρίχνουμε στην κανάτα την τζιντζερμπύρα.
Μοιράζουμε σε ποτήρια με πάγο, γαρνίροντας το καθένα με λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και φύλλα μέντας, αν θέλουμε.