Η Αθήνα αποκτά τη δική της στιγμή haute cuisine: το GastrosoΦy Fest powered by Protergia έρχεται και φέρνει στη χώρα μας την αφρόκρεμα της παγκόσμιας γαστρονομίας, αναδεικνύοντάς την ως γευστικό προορισμό με διεθνές αποτύπωμα.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025 λοιπόν, η Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ μεταμορφώνεται στο πιο εκρηκτικό γαστρονομικό σταυροδρόμι του κόσμου. Το GastrosoΦy Fest powered by Protergia δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ φαγητού, αλλά μια φιλοσοφία ζωής και μια γιορτή προς τιμή της γεύσης, τη δημιουργικότητας και της ανθρώπινης σύνδεσης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο επίκεντρο της εμπειρίας βρίσκεται ο Massimo Bottura, ο θρυλικός Ιταλός chef που άλλαξε τους κανόνες της παγκόσμιας γαστρονομίας. Με το εστιατόριό του, Osteria Francescana, ο Bottura έχει κατακτήσει τρία αστέρια Michelin και μια θέση στην καρδιά των food lovers διεθνώς.
Όμως πέρα από τη μαγειρική του ιδιοφυΐα, είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση μέσα από το ίδρυμα Food for Soul, που μάχεται ενάντια στη σπατάλη τροφίμων και προωθεί τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή μέσω της γαστρονομίας.
Δίπλα του, ένα εντυπωσιακό line-up από διεθνείς και Έλληνες σεφ με αστέρια Michelin: Isabella Poti, Jeremy Chan, Rene Frank, Kristian Baumann, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Νίκος Καραθάνος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γκίκας Ξενάκης και άλλοι πολλοί δημιουργούν μια σκηνή γευστικής έμπνευσης χωρίς όρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 live cooking stations με 20+ μοναδικές συνταγές, talks για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας κουζίνας και πάνω από 50 ετικέτες κορυφαίων ελληνικών κρασιών σε επιμέλεια των Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew. Με τη δύση του ηλίου η εμπειρία θα κορυφωθεί με ένα εκρηκτικό Food & Wine Party και live concert από τους Onirama.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το GastrosoΦy Fest powered by Protergia φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό διάλογο πολιτισμών μέσα από τη μαγειρική τέχνη, μέσα από μια συνάντηση ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη δημιουργία, την αυθεντικότητα και τη χαρά της συνύπαρξης.
Η γαστρονομία, άλλωστε, δεν είναι απλώς τέχνη. Είναι συναίσθημα, έμπνευση και επικοινωνία. Και όταν όλα αυτά συναντιούνται σε μια τόσο καλοστημένη γιορτή, τότε η γεύση γίνεται εμπειρία, με την Ελλάδα να τιμά το παρελθόν της, αλλά και να το μεταμορφώνει σε κάτι νέο, σύγχρονο και εξωστρεφές.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://gastrosophy.gr/