Tasteit

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά, κοτόπιτα και πανσέτα γλασαρισμένη, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Προτάσεις που μας ζεσταίνουν

Λίγο πριν αρχίσει η νέα εβδομάδα, κάνουμε τα σχέδια και τον προγραμματισμό μας για τα σπιτικά γεύματα που θα ετοιμάσουμε.

Θα φτιάξουμε και αυτή την εβδομάδα, κάτι από όλες τις διατροφικές ομάδες, με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτύχουμε, γεύση και οφέλη.

Θα έχουμε πιάτα με κόκκινο κρέας, με ψάρι, με λευκό κρέας, όσπριο, αλλά και μια ασιατική λιχουδιά για το τέλος της εβδομάδας.

Η σαλάτα δεν αναφέρεται, γιατί απλούστατα θεωρείται δεδομένη για το τραπέζι μας.

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, ωμά, ψιλοκομμένα ή βραστά.

Το μενού της επόμενης εβδομάδας

Δευτέρα

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά: η γνωστή συνταγή, αλλά με σάλτσα ντομάτας στη θέση του λεμονιού.

Ψώνια: μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι γλασέ, μαϊντανός, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, καρότα, πατάτες, σάλτσα πασάτα.

Τρίτη

Πέρκα στον φούρνο με πατάτες: πανεύκολο και γρήγορο φαγητό και με τις τραγανές πατάτες φούρνου, θα το φάνε και τα παιδιά

Ψώνια: φιλέτα πέρκας, πατάτες, λεμόνια, ρίγανη, θυμάρι.

Τετάρτη

Κοτόπιτα με πιπεριές: είτε με έτοιμο είτε με χειροποίητο φύλλο, η γέμιση έχει σημασία και αυτή θα είναι τυρένια και λαχταριστή.

Ψώνια: κοτόπουλο, φύλλο χωριάτικο, κρεμμύδια, πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί, μαϊντανό, γραβιέρα τριμμένη, αλεύρι.

Πέμπτη

Ρεβίθια λεμονάτα σούπα: αν δεν τα προτιμάτε σε σούπα, μπορείτε να τα φάτε σουρωμένα, σε μορφή σαλάτας με κρεμμυδάκια και μυρωδικά.

Ψώνια: ρεβίθια, κρεμμύδι, καρότο, λεμόνια, δαφνόφυλλα, δεντρολίβανο.

Παρασκευή

Χοιρινή πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι και σόγια: σερβίρουμε με ρύζι ατμού και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ψώνια: χοιρινή πανσέτα, μέλι, σόγια, σουσάμι, ρύζι basmati, κρεμμυδάκι φρέσκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα