Tasteit

Η σαλάτα που έγινε γνωστή ως το γεύμα της Τζένιφερ Άνιστον όταν γυρίζονταν «Τα Φιλαράκια»

Με κινόα και ρεβίθια

Τελικά, ό,τι πιστεύαμε πως έτρωγε η Τζένιφερ Άνιστον, για 10 ολόκληρα χρόνια στα γυρίσματα των Friends, ήταν μύθος.

Αυτή η σαλάτα που έγινε διάσημη μέσα από τα social media, ως το καθημερινό γεύμα της αγαπημένης Ρέιτσελ, δεν ήταν στην πραγματικότητα η σαλάτα που έτρωγε.

Τόσο εκείνη όσο και οι συμπρωταγωνιστές της, έτρωγαν μια ανάμεικτη σαλάτα με λαχανικά και πρωτεΐνη, στο σετ.

Ωστόσο αυτή τη μεσογειακή σαλάτα είναι νοστιμότατη και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα υλικά σερβίρουν δύο άτομα και είναι ιδανική λύση για ταπεράκι γραφείου.

Σαλάτα με κινόα και ρεβύθια

Υλικά:

  • 100 γρ. χοντροτριμμένη φέτα
  • 200 γρ. κινόα ή πλιγούρι (άβραστα)
  • 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 200 γρ. αγγούρι σε κυβάκια
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γρ. ψιλοκομμένη ψίχα Αιγίνης, αλατισμένα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα ή το πλιγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβίθια από την κονσέρβα.

Ανακατεύουμε όσα τα υλικά σε φαρδύ μπολ και όταν θέλουμε να σερβίρουμε, περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Οι γιορτινές έξοδοι στην Αθήνα: πού θα βγούμε αυτές τις ημέρες
Από το κέντρο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εστιατόρια και χώροι της πόλης μπαίνουν σε γιορτινό ρυθμό με συγκεκριμένα μενού, ρεβεγιόν, brunch και μουσικές βραδιές που δίνουν λόγο να βγεις και να περάσεις καλά
Friends celebrating Christmas or New Year eve party with Bengal lights and champagne.