Το βίντεο με το cheesecake φέτας με μέλι παίζει στις περισσότερες πλατφόρμες εδώ και έναν χρόνο.
Είναι μια αγαπημένη συνταγή λόγω των υλικών και του συνδυασμού των γεύσεων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αλλά και μία δημιουργική συνύπαρξη του πιο παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος, της φέτας, με ένα παγκόσμια αγαπημένο γλυκό.
Το Cheesecake αυτό, ψήνεται και η κρέμα του έχει δύο διαφορετικά τυριά, αυγά και μέλι.
Σερβίρουμε με περισσότερο μέλι και λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cheesecake με φέτα και μέλι
Υλικά:
- 200 γρ. μπισκότα (τύπου digestive)
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές μέλι (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- Κομμένα στη μέση ψιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε φόρμα τάρτας ή στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, δημιουργώντας βάση.
Ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μέλι, το ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα.
Ψήνουμε στους 160°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και διακοσμούμε με λίγο μέλι και κομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρουμε δροσερό, ιδανικά μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο.