Tasteit

Η viral συνταγή για cheesecake με φέτα και μέλι

Ψημένο

Το βίντεο με το cheesecake φέτας με μέλι παίζει στις περισσότερες πλατφόρμες εδώ και έναν χρόνο.

Είναι μια αγαπημένη συνταγή λόγω των υλικών και του συνδυασμού των γεύσεων. 

Αλλά και μία δημιουργική συνύπαρξη του πιο παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος, της φέτας, με ένα παγκόσμια αγαπημένο γλυκό.

Το Cheesecake αυτό, ψήνεται και η κρέμα του έχει δύο διαφορετικά τυριά, αυγά και μέλι.

Σερβίρουμε με περισσότερο μέλι και λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Cheesecake με φέτα και μέλι

Υλικά:

  • 200 γρ. μπισκότα (τύπου digestive)
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές μέλι (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι 

Για το σερβίρισμα:

  • Κομμένα στη μέση ψιστίκια Αιγίνης (ψίχα)

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε φόρμα τάρτας ή στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, δημιουργώντας βάση.

Ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μέλι, το ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα.

Ψήνουμε στους 160°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και διακοσμούμε με λίγο μέλι και κομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Σερβίρουμε δροσερό, ιδανικά μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί