Tasteit

Ιταλικοί κεφτέδες, pulled chicken και καπόνατα ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Έρχεται η εποχή του μπαλκονιού

Ας παραδεχτούμε ότι η διάθεση αλλάζει, μαζί με τον καιρό. Το καλοκαίρι έρχεται κάθε μέρα πιο κοντά

Ήδη φτιάξαμε ντουλάπες, ανακυκλώσαμε ρούχα, βγάλαμε χαλιά και προετοιμαζόμαστε για την νέα εποχή.

Το ίδιο φρεσκάρισμα θέλουν και τα ντουλάπια της κουζίνας ή η τροφοθήκη μας. 

Και αυτή την εβδομάδα, σας προκαλώ να ενσωματώστε στο διατροφικό σας πρόγραμμα τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής.

Εδώ στο TasteIT, έχουμε για εσάς πολλές εποχιακές προτάσεις για αλμυρά, γλυκά και ποτά, τώρα που ανοίγει η σεζόν της μπαλκονάδας.

Το μενού της επόμενης εβδομάδας

Δευτέρα

Ιταλικοί κεφτέδες με πουρέ: τέλειο για φαγητό ΚυριακοΔεύτερου. Φτιάξτε ποσότητα, για δύο μέρες απόλαυσης.

Ψώνια: κιμά μοσχαρίσιο, κρεμμύδι, σκόρδο, αυγά, γλυκό κόκκινο κρασί, ψωμί μπαγιάτικο, χυμός ντομάτας, ντοματοπελτές, φρέσκος βασιλικός, πατάτες, γάλα, βούτυρο.

Τρίτη

Πάστα καπονάτα: σισιλιάνικη συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας και ντομάτας.

Ψώνια: ζυμαρικά της αρεσκείας σας, μελιτζάνες, ντοματάκια κονσέρβας, κρεμμύδι, κρασί λευκό, σκόρδο, φύλλα βασιλικού, παρμεζάνα.

Τετάρτη

Ψάρι με πατάτες στον φούρνο: προτείνω τα φιλέτα πέρκας, λεμονάτα, είναι νοστιμότατο και εύκολο φαγητό του ενός τετάρτου, προετοιμασία και ψήσιμο.

Ψώνια: Φιλέτα πέρκας, πατάτες, λεμόνια, ρίγανη.

Πέμπτη

Φασολάκια ογκρατέν: σαν τα ζυμαρικά φούρνου, με ζαμπόν και τυριά, αλλά πολύ πιο «πράσινα» και με λιγότερο υδατάνθρακα.

Ψώνια: Φασολάκια μπαρμπούνια ή τσαουλιά, ζαμπόν, τυριά τριμμένα(γραβιέρα και κασέρι), χυμός και πελτές ντομάτας, κρεμμύδι.

Παρασκευή

Mexican pulled chicken με τορτίγιες: Thank God it’s Friday και θα το κάψουμε, στο σπίτι, κυρ Στέφανε, με απλά πράγματα, αλλά πολύ νόστιμα και παρεΐστικα: όλα τα υλικά, για το φαγητό μας μπαίνουν στη γάστρα για 1,5 ώρα. Το παιχνίδι είναι στον τρόπο που σερβιριστεί ο καθένας.

Ψώνια: φιλεταρισμένα μπούτια και στήθος κοτόπουλου, λάιμ, μεξικάνικη σάλσα ντομάτα από το κατάστημα και για το σερβίριμα: τορτίγιες, φέτες αβοκάντο, ξινόκρεμα, τριμμένο τσένταρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Greek Chefs Abroad: Γιορτάζοντας 5 χρόνια με μερικούς από τους καλυτέρους Έλληνες σεφ του εξωτερικού
Βραβευμένοι με αστέρια Michelin Έλληνες σεφ επιστρέφουν στην Ελλάδα και στο γαστρονομικό φεστιβάλ του Ομίλου Mar-Bella Collection για να μοιραστούν το εξαιρετικό τους ταλέντο και τις διεθνείς γαστρονομικές τους εμπειρίες
Greek Chefs Abroad: Γιορτάζοντας 5 χρόνια με μερικούς από τους καλυτέρους Έλληνες σεφ του εξωτερικού