Tasteit

Lemnos Philema x Tsiftis Γαστροκουτούκι+: H γαστρονομία της Λήμνου συναντά τη δημιουργική Αθήνα

Η παράδοση ταξιδεύει από το Αιγαίο στα Ιλίσια, σε μια συνάντηση γεμάτη γεύση και συναίσθημα

Η Λήμνος ετοιμάζεται για μια απολαυστική «απόβαση» στην καρδιά της Αθήνας. Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, το Tsiftis Γαστροκουτούκι+ ανοίγει τις πόρτες του στο Lemnos Philema για μια βραδιά αφιερωμένη στις γεύσεις, τα αρώματα και την παράδοση του νησιού. Στο τιμόνι της κουζίνας, οι Μπάμπης Καζάνας, Σήφης Μανουσέλης, Αντώνης Νικηταράς και Γιάννης Φυρογένης συνεργάζονται με τους Λημνιούς μάγειρες Μαρία Καλλιγερή, Μιχαλίτσα Καγκή και Νάσο Κοτσιναδέλη, δημιουργώντας ένα μενού με λημνιά ψυχή και σύγχρονη οπτική.

Από τα παραδοσιακά κατιμέρια και τον πετεινό με φλωμάρι, μέχρι πιο δημιουργικές συνθέσεις όπως αρνάκι στις κλιματσίδες με ρετσίνα και μούστο, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία τόπου και ανθρώπων. Το ταξίδι συμπληρώνεται με κρασιά αποκλειστικά από τη Λήμνο, βασισμένα στις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό – την αρχαιότερη ελληνική ποικιλία που συνεχίζει να συγκινεί με την αυθεντικότητά της.

Το Lemnos Philema γεννήθηκε ως μια πρωτοβουλία αγάπης για το νησί. Από τις πρώτες του δράσεις, στόχος του ήταν να αναδείξει τον πλούτο της λημνιακής γης, να προωθήσει την εξωστρέφεια των παραγωγών και να συνδέσει το φαγητό, το κρασί και τον πολιτισμό με έναν σύγχρονο, βιωματικό τρόπο. Από την άλλη, το Tsiftis Γαστροκουτούκι+ παραμένει σταθερός στη φιλοσοφία του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του: αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, εποχικότητα και αληθινή φιλοξενία, με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsiftis Gastrokoutouki+ (@tsiftis_gastrokoutouki)

Τέτοιου είδους συνέργειες έχουν τεράστια σημασία στη σημερινή γαστρονομική σκηνή. Ενώνουν τοπικότητα με δημιουργικότητα, χτίζουν γέφυρες μεταξύ παραγωγών και σεφ, και αναδεικνύουν την Ελλάδα ως έναν ενιαίο, πολυφωνικό γευστικό χάρτη. Η Lemnos Philema x Tsiftis Γαστροκουτούκι+ δεν είναι απλώς μια βραδινή συνάντηση,  αλλά μια δήλωση πίστης στη συνεργασία και στη δύναμη της γεύσης που φέρνει κοντά ανθρώπους και τόπους.

Info: Tsiftis Γαστροκουτούκι+
Μιχαλακοπούλου 55 & Σεβαστείας, Ιλίσια
Κρατήσεις: 210 7754246
@tsiftis_gastrokoutouki | @lemnosphilema

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί