Λεμονάδα από ολόκληρα λεμόνια, θέτε; Έτσι, μάλλον, θα «πούλαγε» ο Γιάννης Γκιωνάκης, αυτή τη λεμονάδα, ως σερβιτόρος ζαχαροπλαστείου, στη γνωστή ταινία του Ελληνικού κινηματογράφου.
Αυτή η λεμονάδα είναι κυρίως για ενήλικες. Όχι επειδή περιέχει αλκοόλ, αλλά επειδή χρησιμοποιούμε ολόκληρο το λεμόνι σε αυτή τη συνταγή—ξύσμα, ψίχα και όλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η χρήση, όμως ολόκληρου του λεμονιού, προσθέτει λίγη πικράδα σε αυτό το κλασικό γλυκόξινο μείγμα.
Εκτός από εξαιρετικά δροσιστική αυτή η λεμονάδα, μπορεί να γίνει η βάση για πολλά ποτά και κοκτέιλ.
Απλώς καθαρίστε και αφαιρέστε τα κουκούτσια από το λεμόνι και αφήστε το μπλέντερ σας να κάνει όλη τη δουλειά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπιτική λεμονάδα
Υλικά:
- 3 λεμόνια με λεπτή φλούδα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια κρύο νερό, χωρισμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λεμόνια, αν είναι κερωμένα με βραστό νερό.
Κόβουμε το σκληρό άκρο του κοτσανιού και τα λεμόνια σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε τα τέταρτα σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 3 φλιτζάνια νερό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι τη λεμονάδα, πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης τον πολτό στο σουρωτήρι, για να βγει το ζουμί.
Πετάμε τον «στεγνό» πολτό.
Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο νερό και σερβίρουμε με πάγο ή μισό μισό με σόδα.
Αν θέλουμε ενώνουμε τη λεμονάδα με βότκα ή τζιν, πάγο και σόδα.