Tasteit

Μελιτζάνες παπουτσάκι, κολοκυθόπιτα και shrimp rolls ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Γεύσεις καλοκαιριού

Ακόμη και τις καθημερινές, παρά τα τρεξίματα και τη ζέστη, εμείς θα γιορτάζουμε το καλοκαίρι, με τις συνταγές που σας προτείνω.

Γιατί, είναι συνυφασμένες με τις διακοπές μας, οι περισσότερες από αυτές.

Οι μελιτζάνες παπουτσάκι, ας πούμε, είναι κλασική επιλογή στην ταβέρνα, πάνω από την παραλία και αυτό το αίσθημα θα αναβιώσουμε, φτιάχνοντας τις, από την Κυριακή, για τη Δευτέρα.

Ένα εύκολο γεμιστόρυζο, θα μας δώσει την απόλαυση των γεμιστών, χωρίς τον κόπο και τον χρόνο για άδειασμα και γέμισμα των λαχανικών.

Τα shrimp rolls, δεν θέλω να σας ξενίσουν, αν και είναι ξένη συνταγή, εμπνευσμένη από το lobster roll του Maine των ΗΠΑ. Είναι νόστιμα, εντυπωσιακά και πιο οικονομικά να τα φτιάξουμε με γαρίδες, αντί για αστακό.

Το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα

Μελιτζάνες παπουτσάκι: το δεύτερο αγαπημένο μου φαγητό στην ταβέρνα το καλοκαίρι, μετά τον μουσακά. Μαζί με μια χωριάτικη, είναι το όνειρο του καλοκαιρινού απομεσήμερου.

Ψώνια: μελιτζάνες φλάσκες, κιμά μοσχαρίσιο, κρεμμύδι, σκόρδο, ντοματοπελτέ, γάλα, αυγό, αλεύρι, μοσχοκάρυδο, βούτυρο.

Τρίτη

Γεμιστόρυζο: όλη η γεύση των λατρεμένων γεμιστών μέσα σε ένα σκεύος, έτοιμα σε 20 λεπτά, χωρίς κόπο και αναμονή.

Ψώνια: ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο, ρύζι καρολίνα, ξηρή μυζήθρα.

Τετάρτη

Φιλέτα κοτόπουλο με σάλτσα ταχίνι, σκόρδο και λεμόνι: το «αδιάφορο» κομμάτι του στήθους, αποκτά ενδιαφέρον και βαθιά γεύση, με μία μαρινάδα 5 συστατικών.

Ψώνια: φιλέτα στήθους κοτόπουλου, ταχίνι, λεμόνια, σκόρδο, σάλτσα σόγιας, μαϊντανό.

Πέμπτη

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: είναι εύκολη και ελαφριά και έχει όλη τη νοστιμία που αναζητάς από μια «γυμνή» πίτα.

Ψώνια: κολοκύθια, κρεμμυδάκια φρέσκα, αυγά, γιαούρτι, φέτα, ανθότυρο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, άνηθο, δυόσμο.

Παρασκευή

Shrimp rolls: παραλλαγή του lobster roll, που είναι το διάσημο σάντουιτς, με αστακό, από τις ΗΠΑ. Θα το φτιάξουμε, στο κλείσιμο της εβδομάδας, ως επιβράβευση, με γαρίδες, αλλά την ίδια πλούσια σάλτσα.

Ψώνια: μαγιονέζα, βούτυρο, σάλτσα sriracha, λεμόνι, μαϊντανό, γαρίδες μεσαίες, ψωμάκια για χοτ ντογκ, ή μακρουλά μπριος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα