Η άνοιξη είναι η εποχή της φρεσκάδας: φρέσκος καιρός, φρέσκα ξεκινήματα και, το πιο σημαντικό, φρέσκα υλικά για μαγείρεμα, όπως τα τυριά και τα μυρωδικά.
Οι εποχιακές συνταγές, είναι ωδή στη φύση και αυτή άνοδος της θερμοκρασίας με το απογευματινό αεράκι, με κάνουν να σκέφτομαι εύκολα, νόστιμα πιάτα για τις μπαλκονάδες με ποτά spritz.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα τέτοιο πιάτο για να «φωνάξουμε» ότι ήρθε η Άνοιξη και από δω και πέρα, μέρα με τη μέρα, η ζωή μας, θα γίνεται πιο εύκολη, όπως λέει ο ύμνος της soul jazz, “Summertime”, είναι οι τραγανές μπρουσκέτες με ρικότα με μυρωδικά της Ina Garten.
Η διάσημη τηλεμαγείρισσα από τον Καναδά, ζητάει καλό προζυμένιο ψωμί και αυτό θα χρησιμοποιήσουμε.
Συνήθως βάζω και φέτες ντομάτας σε κάθε μπρουσκέτα, αλλά αν θέλετε να πάτε by the book, μπορείτε να σερβίρετε τις μπουσκέτες σας με μία πράσινη σαλάτα με κλασικό ντρέσινγκ βινεγκρέτ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπρουσκέτες με ρικότα και μυρωδικά
Υλικά:
- 1 προζυμένιο καρβέλι ψωμί
- 2 φλιτζάνια τυρί
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 2 ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ρικότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σχοινόπρασο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το καρβέλι στη μέση και κόβουμε κάθε μισό σε 6 χοντρές φέτες, ώστε να έχουμε συνολικά 12 φέτες.
Ψήνουμε το ψωμί στη σχάρα, ή στο γκριλ αφού αλείψουμε τις φέτες με ελαιόλαδο ή αν το ψήσουμε στη φρυγανιέρα, του βάζουμε ελαιόλαδο μόλις ψηθεί.
Τρίβουμε κάθε φέτα ψωμιού με την κομμένη πλευρά της σκελίδας σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε κάθε φέτα, το μείγμα ρικότας με μυρωδικά και 2-3 μισές φέτες ντομάτας, πάνω σε κάθε μία και βάζουμε σε πιατέλα.
Αν προορίζετε τις μπρουσκέτες για άνοιγμα σε τραπέζι, μπορείτε να σερβίρετε 2 ζεστές φέτες ανά άτομο με πράσινη σαλάτα στο πλάι, με ντρέσινγκ βινεγκρέτ.