Tasteit

Παγωμένα φρούτα του δάσους με ζεστή σάλτσα λευκής σοκολάτας

Πολυτελές και απλό

Πρώτη φορά δοκίμασα αυτό το επιδόρπιο, με παγωμένα μούρα και ζεστή σάλτσα λευκής σοκολάτας στο πολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου, “The Ivy“, πριν από δεκαετίες.

Έβγαλα τον υπόλοιπο μήνα με chicken doner από το γειτονικό τούρκικο μαγαζί, λόγω έλλειψης πόρων, αλλά η εμπειρία, άξιζε τον κόπο.

Τα μικροσκοπικά μούρα ήρθαν στο τραπέζι παγωμένα σε ένα ρηχό πιάτο και όταν έπεσε πάνω τους η ζεστή σάλτσα λευκής σοκολάτας, ήταν Αποκάλυψη.

Αξέχαστες γευστικές αντιθέσεις κρύου, ξινού, γλυκού και στροβιλισμοί χρωμάτων, γύρω από τα μούρα, με μοβ, ροζ και λευκές ανταύγειες.

Προσπάθησα μετά να κάνω αναπαραγωγή της συνταγής και έφτασα αρκετά κοντά. Δοκιμάστε το έχει μόνο 3 υλικά και γίνεται σε 5 λεπτά. 

Παγωμένα μούρα με σάλτσα λευκής σοκολάτας

Υλικά για τέσσερις μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι (170 γρ.) κομματάκια λευκής σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, χωρίς να αποψυχθούν

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, απαλά, με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5 λεπτά.

Θέλουμε η σάλτσα να γίνει λεία και γυαλιστερή, όποτε, προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα , γιατί η λευκή σοκολάτα καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε το αλάτι, στο τέλος και ανακατεύουμε. 

Μοιράζουμε τα κατεψυγμένα μούρα σε τέσσερα ρηχά πιάτα για επιδόρπιο, σε μία στρώση.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα λευκής σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα