Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι οι σούπες είναι δύσκολες στην προετοιμασία.
Ειδικά οι ψαρόσουπα, κάνει πολλούς και πολλές να τρομάζουν, ενώ λαχταρούν τη γεύση της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με αυτόν τον τρόπο, που εξηγούμε παρακάτω, θα μπορέσουν όλοι, όσοι έχουν στη διάθεσή τους 1 κιλό ψάρι, για βραστό, φρέσκο ή κατεψυγμένο, να φτιάξουν μια λαχταριστή σούπα.
Χρειάζονται ακόμη λίγα λαχανικά, ελαιόλαδο και λεμόνι.
Το αυγολέμονο δεν το φτιάχνω, με την ψαρόσουπα, προσωπικά και πιστέψτε με, γίνεται τέλεια και χωρίς αυτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψαρόσουπα με λαχανικά
Υλικά:
- 1 κιλό κοκκινόψαρο, ή πεσκανδρίτσα ή ροφό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 1 κολοκύθι σε μικρά κυβάκια
- 4-5 κλωνάρια σέλινο(και τα φύλλα)
- 50 γρ. ρύζι γλασέ
- 1,5 λίτρο νερό
- αλάτι και πιπέρι
- μισό φλιτζάνι του εσπρέσο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον ψαρά να μάς καθαρίσει τα ψάρια από τα λέπια.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, με το σέλινο, για περίπου, 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με προσοχή, σε ένα πιάτο και πετάμε το σέλινο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το πιάτο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά, σε κομματάκια.
Σουρώνουμε το ζουμί όπου έβρασαν τα ψάρια, ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε πάλι μέσα τον ζωμό με τα λαχανικά, να βράσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και το ρύζι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε πιο πυκνή υφή, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, τη μισή σούπα. Αλλιώς, αφήνουμε όλα τα λαχανικά σε κομματάκια.
Τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και το ψαχνό από τα ψάρια.