Το καλοκαίρι φορτώνει, κατά το #summerloading, αλλά η ανάγκη και η απόλαυση του σπιτικού φαγητού, παραμένει, παρά τη ζέστη.
Καμία οικογένεια δεν ικανοποιήθηκε μόνο με καρπούζι, ή μία «σαλατούλα», απλώς επειδή η θερμοκρασίες είναι υψηλές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Προγραμματίζουμε, λοιπόν, ως παιδιά των φρονίμων, κατά τον συνήθη τρόπο, και ετοιμάζουμε ένα πιο χρονοβόρο φαγητό από την Κυριακή και για τη Δευτέρα και αυτή την εβδομάδα, μπορεί να είναι ένα πιο ελαφρύ παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου.
Μια ομελέτα φούρνου, με πιπεριές, ζαμπόν και τριμμένο τυρί, γίνεται γρήγορα και σε ένα σκεύος και είναι ιδανικό φαγητό για μια δύσκολη καθημερινή.
Τα ζυμαρικά με σάλτσα τόνου, είναι ένα πολύ αγαπητό πιάτο και μπορεί να φαγωθεί ζεστό ή κρύο, άρα είναι μια ακόμη καλή επιλογή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μενού της εβδομάδας
Δευτέρα
Παστίτσιο με πένες και κιμά κοτόπουλου: πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού και αγαπημένου. Μπορεί να γίνει ακόμη και με κιμά γαλοπούλας.
Ψώνια: Πένες ριγέ, κιμά κοτόπουλου, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, μοσχοκάρυδο, τριμμένη φρυγανιά.
Τρίτη
Ομελέτα φούρνου με πιπεριές πράσινες, ζαμπόν και τριμμένα τυριά: Όλα ετοιμάζονται σε ένα σκεύος και ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά.
Ψώνια: Αυγά, γάλα, κρεμμύδι, πράσινες πιπεριές, ζαμπόν, mix τριμμένων τυριών.
Τετάρτη
Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια πλευρώτους: η χορτοφαγική εκδοχή του «μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο». Προσοχή στο ψήσιμο, γιατί οι πατάτες θέλουν περισσότερη ώρα. Κόψτε τις λεπτές φέτες και βάλτε τις πρώτες στον φούρνο.
Ψώνια: Πατάτες, σκόρδο, μανιτάρια πλευρώτους, λεμόνια, μουστάρδα, φρέσκια ρίγανη.
Πέμπτη
Φασολάκια λαδερά: το καλοκαιρινό φαγητό, που ταιριάζει πολύ με πιπεράτη φέτα και φρέσκο ψωμί.
Ψώνια: φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, φρέσκιες ώριμες ντομάτες.
Παρασκευή
Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου: τρώγονται κρύα ή ζεστά και μπορούν να γίνουν με όλα τα είδη των ζυμαρικών.
Ψώνια: ζυμαρικά, τόνος, φρέσκια ντομάτα, μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι.