Δυσκολεύομαι να συνδεθώ και να καταλάβω όποιον δεν τρώει και δεν προτιμάει τις τραγανές πατάτες, ως συνοδευτικό, σε οτιδήποτε.
Θεωρώ ότι είναι απλώς μαγικές στη γεύση και αν πετύχεις την μαλακή, βουτυράτη υφή, εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά, τότε έχεις καταφέρει το απόλυτο, με τα πιο απλά πράγματα τις κουζίνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και λέγοντας απλά πράγματα, εννοούμε, πραγματικά απλά, όπως ταπεινές πατάτες, ελαιόλαδο και αλάτι.
Την ίδια δουλειά με το air fryer, μπορεί να κάνει το γκριλ ή ο αέρας του φούρνου, όποτε μην απογοητεύεστε αν δεν έχετε ενδώσει ακόμη, στη φριτέζα αέρος.
Οι κυδωνάτες πατάτες, μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά, ψητά ή κατσαρόλας με σάλτσα, αλλά τρώγονται και σκέτες με ένα ντιπ, απλού γιαουρτιού με ξύσμα λεμόνι και λίγη φρέσκια ρίγανη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανές πατάτες στο air fryer
Υλικά:
- 4 πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, λεπτές, κυδωνάτες.
Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Τις ρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
Κουνάμε την κατσαρόλα για να λαδωθούν σε όλες τις μεριές. Ψεκάζουμε 2-3 φορές τον κάδο του air fryer και τις τοποθετούμε μέσα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, γυρνώντας τις, στα μισά του χρόνου, μία φορά, κουνώντας τον κάδο από το χερούλι, για να εξασφαλίσουμε τραγανή κρούστα παντού.