Tasteit

Σοκολατένια ελαφριά μους με τυρί cottage χωρίς ζάχαρη

Υγιεινή και ακαταμάχητη

Όταν προσπαθείς να ελέγξεις τις θερμίδες και τα λιπαρά στη διατροφή σου, το τυρί cottage, φαίνεται να έχει πέσει από τον ουρανό, στα χέρια μας.

Μπορεί να μπει σε πίτες, σε ομελέτες, σε ελαφριά σουφλέ, αντικαθιστώντας την κρέμα.

Το σιρόπι αγαύης, δίνει υπεύθυνα και ελεγχόμενα την γλυκύτητα και οι σπόροι τσία, την πυκνότητα και την υφή των φυσαλίδων.

Την έφτιαξα μία φορά και την πήγα στο γραφείο και από τότε οι συνάδελφοι μού ζητούν να τους φτιάχνω συνέχεια, αυτό το ελαφρύ γλυκάκι.

Τα υλικά παρακάτω, δίνουν ένα ατομικό μπολ με μους από κρέμα κακάο.

Μους σοκολάτας με cottage cheese

Υλικά για μία μούς:

  • 1 φλιτζάνι τυρί cottage
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. σπόροι τσία

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μιξεράκι, όλα τα υλικά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν για 40 δευτερόλεπτα, σταματώντας και καθαρίζοντας τα πλαϊνά, με σπάτουλα σιλικόνης.

Μεταφέρουμε σε βαζάκι ή δοχείο με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα ή φέτες μπανάνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί