Tasteit

Σπιτικό μιλφέιγ με κράκερ και ελάχιστη ζάχαρη

Γίνεται όποιο είδος κράκερ θέλετε

Το μιλφέιγ ήταν το κορυφαίο γλυκό των τραπεζιών που κάναμε στα 90’s, είτε από ζαχαροπλαστείο, είτε σπιτικό, που έβγαινε στο τραπέζι με το πυρέξ.

Αυτό το σπιτικό μιλφέιγ θα φτιάξουμε εδώ με αυτή τη συνταγή, που έχει κράκερ στη θέση του φύλλου σφολιάτας. Μου την έδωσε η φίλη μου, Σοφία Μ., που αν και νεαρή, είναι μαγείρισσα που αγαπά να δημιουργεί και να κάνει τις συνταγές πιο ελαφριές.

Είναι λοιπόν, πιο εύκολο να το φτιάξουμε, αφού γίνεται, σε στρώσεις, στη λογική του μπισκοτογλυκού ψυγείου.

Μην προβληματίζεστε αν τα κράκερς, είναι σκληρά στην αρχή, θα μαλακώσουν τέλεια στο ψυγείο απορροφώντας την υγρασία από τις κρέμες, δίνοντας την υφή του φύλλου.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κράκερ κλασικά, ολικής ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Σπιτικό μιλφέιγ 

Υλικά:

  • 2 πακέτα κριμ κράκερς χωρίς ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελο κρύα κρέμα πατισερί
  • γάλα φρέσκο, όσο γράφει στη συσκευασία της κρέμας

Για την σαντιγί:

  • 1 συσκευασία φυτική σαντιγί και 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:

  • άχνη ζάχαρη και τριμμένα κράκερς 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε την κρύα κρέμα πατισερί, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ, μέχρι να σφίξει.

Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε μία βάση από κριμ κρακερς, καλύπτοντας όλο τον πάτο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πατισερί πάνω από τα κρακερς. Στρώνουμε άλλη μία στρώση κριμ κρακερς.

Απλώνουμε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Σπάμε μερικά κριμ κρακερς, τα ανακατεύουμε με ζάχαρη άχνη και τα τρίβουμε από πάνω για διακόσμηση και επιπλέον υφή.

Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ώστε να δέσει η κρέμα και να μαλακώσουν τα κρακερς από την υγρασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας