Tasteit

Συνταγή για απάκι με μελωμένη σάλτσα φρέσκια ντομάτας και ρίγανη

Έτοιμο σε 5'

Απλός, αλλά μερακλήδικος μεζές με καταγωγή από το Ρέθυμνο

Το βασικό στοιχείο της νοστιμιάς του είναι η ώριμη φρέσκια καλοκαιρινή ντομάτα που μελώνει στο τηγάνι και δίνει νόστιμη σαλτσούλα.

Τα αρώματα της ρίγανης, κυριαρχούν και ταιριάζουν με το «καπνιστό» από το απάκι.

Αυτό το πιάτο δεν μπορεί να είναι «κυρίως», αλλά θα συνοδεύσει το κρασί ή την τσικουδιά σας, ωραιότατα.

Τα υλικά, είναι για 3-4 άτομα. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες ανάλογα με το μέγεθος της παρέας.

Απάκι με σάλτσα ντομάτας

  • Υλικά:

    250 γρ. απάκι, σε μέτριες φέτες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες από το απάκι για λίγα λεπτά.

Το απάκι πρέπει απλώς να ροδίσει απαλά και να μαλακώσει, τόσο όσο να «τσιμπιέται» με το πιρούνι.

Αμέσως ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε, σε ήπια φωτιά, μέχρι να πιεί τα υγρά της ντομάτας και έτσι να μελώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε στο τέλος, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο κουνάμε ελαφρώς το τηγάνι και σερβίρουμε το μεζέ μας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Οι γιορτινές έξοδοι στην Αθήνα: πού θα βγούμε αυτές τις ημέρες
Από το κέντρο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εστιατόρια και χώροι της πόλης μπαίνουν σε γιορτινό ρυθμό με συγκεκριμένα μενού, ρεβεγιόν, brunch και μουσικές βραδιές που δίνουν λόγο να βγεις και να περάσεις καλά
Friends celebrating Christmas or New Year eve party with Bengal lights and champagne.