Tasteit

Συνταγή για απάκι με μελωμένη σάλτσα φρέσκια ντομάτας και ρίγανη

Έτοιμο σε 5'

Απλός, αλλά μερακλήδικος μεζές με καταγωγή από το Ρέθυμνο

Το βασικό στοιχείο της νοστιμιάς του είναι η ώριμη φρέσκια καλοκαιρινή ντομάτα που μελώνει στο τηγάνι και δίνει νόστιμη σαλτσούλα.

Τα αρώματα της ρίγανης, κυριαρχούν και ταιριάζουν με το «καπνιστό» από το απάκι.

Αυτό το πιάτο δεν μπορεί να είναι «κυρίως», αλλά θα συνοδεύσει το κρασί ή την τσικουδιά σας, ωραιότατα.

Τα υλικά, είναι για 3-4 άτομα. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες ανάλογα με το μέγεθος της παρέας.

Απάκι με σάλτσα ντομάτας

  • Υλικά:

    250 γρ. απάκι, σε μέτριες φέτες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες από το απάκι για λίγα λεπτά.

Το απάκι πρέπει απλώς να ροδίσει απαλά και να μαλακώσει, τόσο όσο να «τσιμπιέται» με το πιρούνι.

Αμέσως ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε, σε ήπια φωτιά, μέχρι να πιεί τα υγρά της ντομάτας και έτσι να μελώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε στο τέλος, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο κουνάμε ελαφρώς το τηγάνι και σερβίρουμε το μεζέ μας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette
Μετά την επιτυχία του πρώτου pop-up εστιατορίου της στο Palais de Tokyo το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, η Air France παρουσιάζει το νέο της εστιατόριο στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette