Tasteit

Συνταγή για εύκολα παϊδάκια κοτόπουλου στον φούρνο

Με λεμονομουσταρδάτη σάλτσα

Εύκολος και γρήγορος μεζές ή κυρίως πιάτο, με ένα απλό συνοδευτικό.

Το παϊδάκι κοτόπουλου, είναι πιάτο για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Το μυστικό για να ετοιμαστεί και να μαριναριστεί γρήγορα, είναι να ζητήσουμε από την χασάπη να μας κόψει τα παϊδάκια, όσο πιο λεπτά γίνεται.

Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο, ή να ψήσουμε απευθείας.

Πάντως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο μιξεράκι όλα τα υλικά της.

Κοτόπουλο παϊδάκι στον φούρνο

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε παϊδάκια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει όσο πιο ψιλό γίνεται)
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 ml) ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα:

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Παϊδάκια κοτόπουλου

Εκτέλεση:

Κάνουμε μασάζ με τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού, στο κοτόπουλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μία στρώση.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα, που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα