Tasteit

Συνταγή για εύκολο σορμπέ ανανά με δυόσμο και ρούμι

Δροσερή επιδόρπιο για ενηλίκους

Μία διασταύρωση μεταξύ γρανίτας και παγωτού, αυτό το σορμπέ σε τηλεμεταφέρει σε εξωτική παραλία.

Tips για να διαλέξουμε τον σωστό ανανά: πρέπει να είναι βαρύς, αρά να έχει χυμούς και γλύκα.

Στη συνέχεια, πρέπει να πιέζεται η σάρκα του και να είναι ελαστική.

Να έχει πράσινα φύλλα, όχι ζαρωμένα και να αφαιρούνται σχετικά εύκολα, που είναι δείγμα ωριμότητας.

Τέλος, πρέπει να έχει φρέσκια, γλυκιά μυρωδιά και όχι οσμή ζύμωσης.

Σορμπέ ανανά

Υλικά:

  • 1 μεγάλος, ώριμος ανανάς, ξεφλουδισμένος, χωρίς το σκληρό κέντρο και κομμένος σε χοντρά κομμάτια
  • 8 φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 100ml λευκό ρούμι
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • Φρέσκα σμέουρα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να παγώσει. Καθαρίζουμε τον ανανά και αφαιρούμε το σκληρό κεντρικό κομμάτι. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ανανά και τον δυόσμο, να γίνουν ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το ρούμι και το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο παγωμένο δοχείο που είναι στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε το σορμπέ με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά, δηλαδή, από 2 έως 3 ώρες, ανάλογα με την κατάψυξή και το βάθος του δοχείου που χρησιμοποιούμε.

Σερβίρουμε μετά το δείπνο, με φρέσκα σμέουρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα