Τα φασολάκια, αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, διάγουν την καλύτερή τους σεζόν.
Και αυτό ήρθε να ενταθεί μετά την παρουσία τους σε δοκιμασία δημιουργικότητας, στο Masterchef.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συγκεκριμένα, οι παίκτες είχαν να διαχειριστούν τα φασολάκια, με έναν πιο εκλεπτυσμένο τρόπο, αλλά με στόχο να βγαίνει και πάλι η οικεία γεύση.
Με έμπνευση, λοιπόν από αυτό το τεστ δημιουργικότητας, θα μαγειρέψουμε φασολάκια σαν «πράσινες» ταλιατέλες.
Στον φούρνο ογρκατέν, με ζαμπόν και τυριά, πεντανόστιμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φασολάκια στον φούρνο με ζαμπόν με τυριά
Υλικά:
- 1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα σπασμένα
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 300 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ και τρίβουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και τα φασολάκια, ανακατεύουμε και ύστερα προσθέτουμε τα σπασμένα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό.
Βράζουμε για μισή ώρα να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Τοποθετούμε τα φασολάκια με τη σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος, σκορπίζουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα τριμμένων τυριών.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό όμορφο χρώμα.