Τα κάστανα είναι ιδανικά για κρέμες, μους και μπισκοτογλυκά.
Λόγω της γεύσης και υφής τους, οι κρέμες παραμένουν δεμένες και πλούσιες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ιδανικά σερβίρεται μετά από το δείπνο ως επιδόρπιο αλλά και με τον καφέ.
Αν θέλουμε να παραλείψουμε τα μπισκότα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνο την κρέμα κάστανου.
Σε κάθε περίπτωση, σερβίρουμε με καβουρδισμένα χοντροκομμένα φουντούκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γλυκό με κάστανα
Υλικά:
- 500 γρ. καθαρισμένα κάστανα, βρασμένα και πολτοποιημένα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400. γρ)
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά, για σοκολατένια γεύση)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- Για το σερβίρισμα:
- καβουρδισμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κάστανα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά στρώνουμε μπισκότα σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.
Απλώνουμε την μισή κρέμα κάστανου και βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες, το γλυκό και να μαλακώσουν λίγο τα μπισκότα.
Σερβίρουμε με σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια.