Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Είναι αυτό που παραγγέλνουν κάθε φορά στην ταβέρνα.
Τα μυστικά που, νομίζω ότι έχει ένα καλό μπιφτέκι για να γίνει ζουμερό, είναι του δώσεις υγρασία στο ζύμωμα και να αφήσεις τον ζυμωμένο κιμά στο ψυγείο, τουλάχιστον μία ώρα πριν πλάσεις και ψήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επίσης δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τον κιμά, με πολλά υλικά. Ειδικά αυτή η συνταγή, είναι kids friendly, χωρίς πιπέρια και μπαχαρικά.
Το ψήσιμο γίνεται σε σχάρα, σχαροτηγανο ή αντικολλητικό τηγάνι, όλα με ελαφρύ λάδωμα με το πινέλο.
Η πιο αγαπημένη γαρνιτούρα, είναι οι πατάτες οι τηγανητές, αλλά μπορείτε να τα σερβίρετε και με τραγανές πιτούλες και σως φέτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μοσχαρίσια μπιφτέκια
Υλικά:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κρεμμύδι
- μαϊντανό – φύλλα από 4-5 κλωναράκια
- 60 γρ. κρύο νερό
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ αλάτι
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το αυγό, να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά που έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ, με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, πριν ψήσουμε.
Με λαδωμένα χέρια, παίρνουμε ίση ποσότητα κιμά και πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι ή τη σχάρα και σάζουμε να ψήνουμε τα μπιφτέκια, 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα «ενοχλούμε» κατά το ψήσιμο, πιέζοντάς τα, γιατί θα χάσουν τα πολύτιμα υγρά τους.