Tasteit

Συνταγή για κοκκινιστή σούπα τραχανά με μανιτάρια

Πικάντικη και νηστίσιμη

Η νηστεία της Σαρακοστής, φτάνει στην κορύφωσή της, την μεγάλη Εβδομάδα.

Ο τραχανάς, είναι ένα χορταστικό πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτα, κάτι που δεν συνηθίζεται και είναι το κατάλληλο, για τα ακόμη κρύα, βράδια.

Αν νηστεύετε αναζητήστε την εκδοχή του τραχανά, χωρίς γαλακτοκομικά, αν όχι, φτιάξτε το με ό,τι τραχανά έχετε.

Επίσης μπορείτε να βάλετε τριμμένη φέτα, κανονική ή χορτοφαγική.

Στη σούπα αυτή, βάζουμε και μανιτάρια, δηλαδή, καθαρή φυτική πρωτεΐνη και έτσι γίνεται, αυτομάτως πιο ισορροπημένη και ακόμη πιο χορταστική.

Κοκκινιστός τραχανάς με μανιτάρια

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ξερό 
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλ. ντομάτα κονκασέ ντομάτας
  • 1 κούπα τραχανά
  • αλατοπίπερο
  • πρέζα μπούκοβο
  • πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μαζί με το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε τον τραχανά, την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε να μην κολλήσει για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20′.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με ωμό ελαιόλαδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί