Tasteit

Συνταγή για λεπτή ιταλική ζύμη για πίτσα

Με μαγιά

Πού φτιάχνουν, παραδοσιακά την καλύτερη, πίτσα στον κόσμο;

Λεπτή και τραγανή στο κέντρο και φουσκωτή γύρω γύρω;

Στη Νάπολη, αδέλφια, στη Νάπολη!

Αλλά και εσείς στο σπίτι μπορείτε να επιτύχετε το λαχταριστό αποτέλεσμα, φτιάχνοντας την ίδια ζύμη, με 4 υλικά και αρκετή υπομονή.

Τα παρακάτω υλικά, δίνουν 1 πίτσα διαμέτρου 40 εκατοστών. Για περισσότερες πίτσες, διπλασιάστε τα υλικά για το ζυμάρι.

Ζύμη για πίτσα ναπολιτάνα

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
  • 1/3 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 160 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 γρ. αλάτι ψιλό

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το νερό, και ζυμώνουμε με το εξάρτημα «γάντζος» για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 6 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί το αλάτι και να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.

Σχηματίζουμε μια μπάλα, τη βάζουμε σε μπωλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 1,5 ώρα να ξεκουραστεί.

Μετά, τη βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Την επόμενη ημέρα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο υψηλή θερμοκρασία.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 40 εκατοστών.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Επιλέγουμε τα υλικά που μας αρέσουν, τα τοποθετούμε στο ζυμάρι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά και να ψηθεί από κάτω, η ζύμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα