Πρόκειται για πανεύκολη one pot συνταγή.
Δηλαδή απλώς, βάζεις το κοτόπουλο, στη γάστρα, ρίχνεις, μεξικάνικη σάλσα, έτοιμη από βαζάκι, χυμό λάιμ και αλατοπίπερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάνεις ένα ανακάτεμα και ψήνεις για 1,5 ώρα στον φούρνο.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, είναι μαλακό, αλλά παραμένει ζουμερό, τότε το ψιλοκόβουμε τραβώντας με δυο πιρούνια μέσα στην σάλτσα.
Σερβίρουμε με τάκο shells ή τορτίγιες και τα απαραίτητα συνοδευτικά της μεξικάνικης κουζίνας, γουακαμόλε, τριμένο cheddar και sour cream.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Pulled chicken tacos
Υλικά:
- 1 κιλό ανάμεικτα μπούτια και στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- 2 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 λάιμ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα, ρίχνουμε τη σάλσα και ανακατεύουμε να καλυφθεί.
Στύβουμε το λάιμ, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρά και το τραβάμε σε «ίνες» με δύο πιρούνια.
Σερβίρουμε με ζεστές τορτίγιες ή τάκο shells, ψιλοκομμένο μαρούλι, ψιλοκομμένες ντομάτες, ξινή κρέμα, φέτες αβοκάντο ή γκουακαμόλε, καυτερή σάλσα και φέτες λάιμ.