Tasteit

Συνταγή για μεξικάνικο κοτόπουλο στη γάστρα με σάλσα ντομάτα και λάιμ

Pulled chicken

Πρόκειται για πανεύκολη one pot συνταγή.

Δηλαδή απλώς, βάζεις το κοτόπουλο, στη γάστρα, ρίχνεις, μεξικάνικη σάλσα, έτοιμη από βαζάκι, χυμό λάιμ και αλατοπίπερο.

Κάνεις ένα ανακάτεμα και ψήνεις για 1,5 ώρα στον φούρνο.

Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, είναι μαλακό, αλλά παραμένει ζουμερό, τότε το ψιλοκόβουμε τραβώντας με δυο πιρούνια μέσα στην σάλτσα.

Σερβίρουμε με τάκο shells ή τορτίγιες και τα απαραίτητα συνοδευτικά της μεξικάνικης κουζίνας, γουακαμόλε, τριμένο cheddar και sour cream.

Pulled chicken tacos

Υλικά:

  • 1 κιλό ανάμεικτα μπούτια και στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 2 φλιτζάνια έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 λάιμ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα, ρίχνουμε τη σάλσα και ανακατεύουμε να καλυφθεί.

Στύβουμε το λάιμ, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρά και το τραβάμε σε «ίνες» με δύο πιρούνια. 

Σερβίρουμε με ζεστές τορτίγιες ή τάκο shells, ψιλοκομμένο μαρούλι, ψιλοκομμένες ντομάτες, ξινή κρέμα, φέτες αβοκάντο ή γκουακαμόλε, καυτερή σάλσα και φέτες λάιμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs