Αυτό το παγωμένο, χωνευτικό, επιδόρπιο είναι η τέλεια αυλαία στο γεύμα σας, κυρίως αν έχετε φάει κρεατικά.
Είναι ένα εύκολο παγωτό, με γεύση καφέ και σοκολάτα, που δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο εξοπλισμό, όπως παγωτομηχανή και καμιά κουραστική διαδικασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόλις, τέσσερα.
Ωστόσο, στο ένα ανακάτεμα που θα κάνετε, μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε μια καλά πρέζα θαλασσινού αλατιού και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.
Το σερβίρισμα του παγωτού, είναι πιο παιχνιδιάρικο από το ίδιο το παγωτό. Μπορείτε δηλαδή να το σερβίρετε με αλμυρά πρέτσελ, για μεγαλύτερη γευστική αντίθεση ή με κομμάτια σοκολάτας, ή αν βρείτε στην αγορά, κόκκους καφέ, καλυμμένους με μαύρη σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παγωτό μόκα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 24 μεγάλα marshmallows
- 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, παγωμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να αρχίσει να αχνίζει, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα marshmallows, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανίλια και το αλάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο (κατά προτίμηση παγωμένο) μπολ και χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσει, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Ανακατεύουμε το κρύο μείγμα marshmallow και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη και καταψύχουμε μέχρι να σφίξει, για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.