Η πατατοσαλάτα είναι αγαπητή και στην Ελλάδα και την φτιάχνουμε συνήθως ως συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα.
Ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξουμε για να την εμπλουτίσουμε, μπορεί να σερβιριστεί με κρέας, θαλασσινά ή ψάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνταγή αυτή, διαφέρει από την κλασική, που θέλει τις πατάτες να ανακατεύονται με βαριά μαγιονέζα.
Το ντρέσινγκ, εδώ, έχει, μόνο, λάδι, ξύδι και μουστάρδα, με αποτέλεσμα να κάνει την πατατοσαλάτα πιο ελαφριά.
Επίσης, το μπέικον δίνει την καπνιστή του γεύση και το σπανάκι της φρεσκάδα του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πατατοσαλάτα με σπανάκι και μπέικον
- Υλικά:
10 μέτριες πατάτες - 200 γρ. μπέικον
- 100 γρ. σπανάκι κομμένο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 2 κ.σ ξύδι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, για μισή ώρα.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε. Μετά από λίγα λεπτά, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και το σπανάκι να σοταριστεί.
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαζάκι, χτυπάμε την μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, όσο είναι ακόμη ζεστές και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και σκορπίζουμε το μπέικον και το σοταρισμένο σπανάκι.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.