Tasteit

Συνταγή για πικάντικες γαρίδες σοτέ σε ελάχιστο χρόνο

Γρήγορος μεζές

Αυτή είναι μια συνταγή της τελευταίας στιγμής, που φτιάχνεται χωρίς σκέψη, μέσα σε 5 λεπτά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες, αφήνοντας, έστω την ουρίτσα, πάνω τους.

Εκείνο που είναι καλό να αφαιρέσουμε είναι το εντεράκι από τη ράχη της γαρίδας.

Η συνταγή έχει λίγα υλικά, που υπάρχουν σίγουρα στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας.

Είναι στο χέρι μας το πόσο καυτερές αντέχουμε να τις κάνουμε, προσθέτοντας στο τηγάνι σάλτσα tabasco ή απλές νιφάδες καυτερό μπούκοβο.

Γαρίδες καυτερές σοτέ

Υλικά:

  • 10 γαρίδες μέτριες-μεγάλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες που έχουν ξεπαγώσει) μόνο με την ουρά πάνω
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σάλτσα ταμπάσκο
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. 

Ρίχνουμε το βούτυρο και το ταμπάσκο και κουνάμε το τηγάνι να λιώσει ομοιόμορφα το βούτυρο, σοτάροντας για 1 λεπτό ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατίζουμε και προσθέτουμε μισό ποτηράκι κρασιού νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει μια δεμένη σάλτσα.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε, αφήνοντας για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα