Tasteit

Συνταγή για ψητά μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους

Στο bbq ή στο σχαροτήγανο

Τα μανιτάρια πλευρώτους, είναι σπουδαίος μεζές, για όλους, χορτοφάγους και μη.

Η γήινη γευστική τους ταυτότητα και η μαγική τους ικανότητα να «ρουφούν» στοιχεία από τα υλικά, τα βάζει πολύ συχνά στο τραπέζι.

Εννοείται, ότι μπορούμε να ρίξουμε στη σχάρα τα πλευρώτους, χωρίς καμία προετοιμασία.

Αν όμως έχουμε υπομονή για να μαριναριστούν λίγα λεπτά, σε λίγα υλικά, τότε θα γευτούμε ένα διαφορετικό μανιτάρι.

Η σάλτσα σόγιας, ο πελτές ντομάτας, το σκόρδο και το κρεμμύδι, σε σκόνη θα δώσουν, διαφορετικά επίπεδα στη γεύση.

Ψητά μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο σε σκόνη
  • αλάτι – μαύρο και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια.

Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ και ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, καλά, με σύρμα.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει το υγρό της μαρινάδας, παντού.

Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για 1-2 ώρες, στο ψυγείο.

Μπορούμε να ψήσουμε στο bbq, ή σε δυνατή φωτιά, στο σχαροτήγανο, ή στο γκριλ, αφού λαδώσουμε, ελαφρά, την ζεστή επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια με την τσιμπίδα, πιέζοντας τα για να πάρουν χρώμα και να αποβάλουν τα υγρά τους.

Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, να πάρουν ωραίο χρώμα.

Συνολικά χρειάζονται περίπου 10­ – 15 λεπτά!

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε, όπως είναι, ή με λίγο λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα