Η Ελληνική εκδοχή της κρεμ μπρουλέ, σε διασταύρωση με το αγαπημένο ρυζόγαλο.
Εντάξει, το φτιάχνουν και στην Τουρκία, στον φούρνο, αλλά εκείνο, μαστίχα Χίου, δεν έχει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και εκεί είναι όλη η ιστορία, στο φινετσάτο άρωμα της μαστίχας, που επειδή ψήνεται, ευωδιάζει ακόμη περισσότερο.
Δεν είναι δύσκολη η συνταγή αυτή. Το μόνο που θέλει, λίγη προσοχή, είναι το μπεν μαρί.
Σας θυμίζω το απλό κόλπο: βάζουμε το ταψί στο ράφι του φούρνου και μετά ρίχνουμε νερό με τον βραστήρα, να φτάσει μέχρι τη μέση των πυρίμαχων σκευών που θα βάλουμε τα ρυζόγαλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ρυζόγαλο φούρνου με μαστίχα
Υλικά:
- 2 1/2 λίτρα πλήρες γάλα
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κοπανισμένη ή τριμμένη σε σκόνη, μαστίχα Χίου
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα κρατώντας στην άκρη 2 φλιτζάνια.
Προσθέτουμε το ρύζι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 2 φλιτζάνια κρύου γάλακτος.
Ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε και την κοπανισμένη/τριμμένη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε την φωτιά.
Παίρνουμε με ένα μπολάκι, λίγο από το μείγμα και σε αυτό ανακατεύουμε καλά τους κρόκους των αυγών.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη και τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί.
Το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνο και ρίχνουμε νερό με το βραστήρα, μέχρι τη μέση των πυρίμαχων σκευών (μπεν μαρί).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα του ρυζόγαλου.
Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.