Θέλετε ένα θρεπτικό και εύκολο γεύμα που ενισχύει την υγεία, σάς τονώνει και σάς κρατά χορτάτους;
Το φαντάστηκα! Η κινόα και ο σολομός αποτελούν δύο εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές που μπορούν να ενταχθούν εύκολα σε οποιοδήποτε διαιτολόγιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η κινόα, γνωστή και ως «ψευτο-δημητριακό», είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Δίνει ενέργεια, βοηθάει την πέψη και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ο σολομός, από την άλλη πλευρά, αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που μειώνει τις φλεγμονές, ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και την καλή καρδιακή λειτουργία.
Συνδυάζοντας τα δύο, έχουμε ένα πλήρες γεύμα σε 15 λεπτά που αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους «παλεύουν» για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κινόα με σολομό
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
- 2 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γρ. το καθένα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο) για γαρνίρισμα
- 6 ντοματάκια κομμένα στη μέση και μισό αγγούρι σε φετάκια
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά την κινόα με κρύο νερό και στραγγίζουμε.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό ή τον ζωμό και ρίχνουμε την κινόα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και η κινόα να γίνει τρυφερή.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, με την κινόα.
Ξεψαχνίζουμε τον σολομό και τον ρίχνουμε πάνω από την κινόα.
Σερβίρουμε με τις φέτες αγγουριού, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και περισσότερο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.