Το κοτόπουλο δίνει πλούσιο και θρεπτικό ζωμό και για το λόγο αυτό, είναι βασικό υλικό σε πολλές σούπες.
Όμως αυτή η σούπα είναι διαφορετική, γιατί έχει μια ισορροπία που δεν συναντάμε σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα υλικά που φαίνονται εκ πρώτης, ασύνδετα, συνδυάζουν την ελαφριά γλυκύτητα και την αλμυρή γεύση.
Φρέσκο θυμάρι και μια κουταλιά γιαούρτι, είναι το ιδανικό σερβίρισμα.
Αλλά και μερικά τραγανά κρουτόν θα κάνουν ακόμη πιο πλήρες αυτό το πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σούπα με κοτόπουλο αχλάδι και θυμάρι
Υλικά:
- 3 μέτρια αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φιλέτα στον ζωμό του κοτόπουλου.
Κρατάμε τον ζωμό και μαδάμε με ένα πιρούνι το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε τις φέτες αχλαδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μαδημένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστή, τη σούπα, γαρνιρισμένη με φρέσκο θυμάρι.